http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Kapitel 19 : I de græske myter den europæiske civilisation bygger på,

Oda har ordet > Kapitel 1 - 13 > Kapitel 14 - 32

I de græske myter den europæiske civilisation bygger på,

Den rodede affære - dokumenteret på oldgræsk, som ikke ret mange kan forstå i dag - var der blandt guderne en del hunner som blev agtet ligesom hannerne, men de dyr eller fugle som blev nævnt, blev gjort til bæster. Det var en broget forsamling og de gamle grækere fandt på sære monstre, som Minotauros og brugte den som

et skræmmebillede!



Frygten for stridigheder med de pelsklædte og sultne rovdyr havde Abelonerne stadig - det gjaldt for både hanner og hunner - det var der nogle hanner som så en fordel i og den udnyttede de.
Monstrene var frygtindgydende
, og de hanner der ville have magt var snu nok til at advare imod disse farlige skurke og påstod, at de der kunne bekæmpe dem var helte, som alle burde beundre.
Achilleus, Ajax, Bellerofon, Charon, Filoktetes, Hektor, Herakles, Jason, Odysseus, Orfeus, Peleus, Pelops, Perseus, Theseus, Ødipus, Atlanta, Herkules blev de kaldt og betragtet med stor respekt.
Det var grækerne som på den måde styrkede Abelone hannernes abe-sind, de ville for enhver pris imponerer - hinanden, som de også havde gjort inden de blev halv-skaldede. De gjorde udøvelse af mange idrætsgrene hellige påstod de foregik på Olympen - Grækenlands højeste bjerg, hvor deres guder også holdt til. Det gjaldt om at vinde, komme først og blive størst. De der nåede det blev hyldet og fik trofæer de kunne prale med.

Forbindelsen imellem Olympen og idræt bruges den dag i dag.



I kølvandet på disse påstande blev der lavet love og regler, konkurrence kravene skulle følges, sådan var det og det har ikke ændret sig siden. Ser vi på de forskellige religiøse og politiske grupper er der meget som tyder på det var på den måde de fik vind i sejlene. I deres grundideer er det sådan alt hænger sammen. Både religion og politik bygger på krav som de der sat sig på magten har bestemt. Grækerne havde dog et sværmerisk syn på meget, de var forfinede brugte idealer de kaldte videnskab og æresbegreber, og det var dem som grundlagde de normer der stadig gælder på de anerkendte læreanstalter.

Men Latin og krigeriske idealer trængte sig på - fra romerne!






Back to content | Back to main menu