http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


2,8 ton vandpibetobak fra det sorte marked

Arkiv 2018Vi har længe påpeget at høje afgifter ansporer til at flytte handlen med tobak og cigaretter til det sorte marked. Det er ikke noget medierne fortæller meget om. Men der har lige været en undtagelse fra den regel.I Ekstra Bladet er der melding om at myndighederne har ’beslaglagt’ 2,8 tons vandpibetobak fra en ’uregistreret’ virksomhed i Vejleområdet. Det er denne artikel:

EB, den 16/9-2020: Beslaglægger 2800 kilo vandpibetobak

Alle tobaksprodukter i Danmark er afgiftsbelagt til op over taget. Vandpibetobak er også afgiftsbelagt. Ergo er der et incitament til at producere sortbørstobak.

Når tobakken er beslaglagt på en uregistreret virksomhed tyder det på sortbørsaktivitet.

Hvad svarer det til i cigaretter?

Vandpibetobak er ikke egnet til cigaretfremstilling. Men derfor kan vi godt regne 2800 kg tobak om til cigaretter.

I en cigaret uden filter er der lige 1 gram tobak. 1 kg tobak kan så bruges til at fremstille 1000 cigaretter (eller 5 kartoner).

Det betyder af beslaglæggelsen svarer til 2800 x 5 kartoner = 14.000 kartoner!

Det sorte marked

Det er på en og samme tid rart og dog kedeligt at det sorte marked skal i spil. Men når politikere og myndigheder fører krig mod rygning, så er det hvad man må forvente. Den store beslaglæggelse af vandpibetobak er et varsel om at rygerne ikke vil give sig uden kamp.

Og historien er med tobakken. Hver gang man har forsøgt at forbyde tobak, har tobak vundet. Det vil også ske denne gang.

Tobak-jatak.dk d. 19 - 9 2020Back to content | Back to main menu