http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Ryg i Region Sjælland

Arkiv 2013


Det seneste rygehysteri er, at Region Sjælland har udstedt rygeforbud for alle på regionens områder. Det er ikke kun et indendørs rygeforbud, det er et rygeforbud der gælder udendørs også. Rygeforbuddet gælder samtlige medarbejdere. Patienter, brugere, borgere og andre besøgende må heller ikke ryge i 'umiddelbar nærhed af bygninger'.
Hvad kan der mon ske hvis man ryge i 'nærheden' af en bygning? Vil bygningen styrte sammen? Vil taget blæse af? Vil murværket smuldre?

Bryd forbuddet

Der skal herfra lyde en opfordring om at bryde det rablende vanvittige rygeforbud. Hvis man er patient, bruger, borger eller besøgende skal man bestemt ryge på Region Sjællands områder. Og meget gerne i 'nærheden' af bygninger. Dermed kan dem der befinder sig i nærheden konstatere at bygningerne ikke styrter sammen, tagene ikke blæser af og murværket ikke smuldrer.

I det hele taget må ethvert rygeforbud mødes med rygning. Ved at bryde rygeforbud gør man alle mennesker en tjeneste. Man udfordrer den irrationelle frygt for tobaksrøg. Og der er bestemt brug for at udfordre denne irrationelle frygt.

I region Sjælland er det også de ansattes opgave at bryde forbuddet. Selv om det kan være svært, må det gøres. Hvis en ansat ikke tør tænde en cigaret i sin pause, er der andre muligheder. Man kan bruge en e-cigaret. Dampning af e-cigaretter er en oplagt mulighed, og det er meget svært at kontrollere om nogen bruger e-cigaretter. Det gælder også indendørs!

Grænser for kontrol

Tilsyneladende kender trangen til at kontrollere andre ingen grænser. På alle mulige områder forsøger en gruppe mennesker at kontrollere en anden gruppe menneskers adfærd. Og det er tilsyneladende næsten altid et flertal der forsøger at kontrollere et mindretals adfærd. Så længe man udgør en flertalsgruppe, så føler man sig retfærdiggjort.

Men alle mennesker er en del af en eller flere mindretalsgrupper. Den ene dag føler man sig som en del af en flertalsgruppe. Men den næste dag er man pludselig en del af en mindretalsgruppe. Så kan man blive udsat for et urimeligt forbud, gennemført af et flertal. Derfor må man ikke gå med til at gennemføre forbud og kontrol i flertallets navn. Intet menneske kan være en del af en flertalsgruppe hele tiden.

Alt for mange forbud

Der er allerede alt for mange forbud. Med 65.000 gyldige love og regulativer er det helt tydeligt. Og vi har bestemt ikke brug for endnu flere forbud. Der er ingen anden vej end at bryde de mange forbud og regulativer. Det er den eneste måde man kan komme af med dem på. Og rygeforbud skal bestemt brydes.Berlingske Tidende, den 1. august 2013, om rygeforbuddet i Region Sjælland
Back to content | Back to main menu