http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Illegal cigaretfabrik i Irland

Arkiv 2018


Det er en stor historie i danske medier at Magasin på Kgs. Nytorv har fjernet tobak fra sit sortiment. Samtidigt er det kommet frem at en 'illegal' cigaretfabrik er afsløret i Irland. Medierne interesserer sig for historien om Magasin fordi det er den 'rigtige' historie. Så lad os lige kigge på den historie først.Magasin og sundhedsfascismen

Berlingske, 15. marts 2018: Magasin sløjfer salg af tobak

Stormagasinet Magasin er blevet betaget af politisk korrekthed ved at fjerne tobak fra sit sortiment. Dermed deltager Magasin i hetzen imod rygere. Det sker ikke af økonomiske grunde, for salget af tobak er en god forretning.

En talsmand for Magasin udtaler ”Hos Magasin ønsker vi både at understøtte samfundstendensen om en sundere livsstil og at få en endnu skarpere sundhedsprofil selv.”

Kræftens Bekæmpelse udtaler selvfølgelig sin ros til Magasin for at deltage i ”opgøret med tobakken.” En person ved navn Niels Them Kjær fra Kræftens Bekæmpelse fortsætter ”I virkeligheden så synes vi, at tobak er et så farligt produkt, at det ikke hører til i en dagligvarebutik.”

Vi behøver ikke at spekulere over hvilke forretninger tobak så hører hjemme i. Kræftens Bekæmpelse vil naturligvis have tobak forbudt.

Så hvis (når) tobak bliver forbudt, vil handlen med tobak naturligvis havne på det sorte marked. I Irland kan man allerede nu se hvordan denne udvikling er uundgåelig.

Rygernes partisaner

Det sorte marked er det sted hvor rygerne vil hverve 'partisaner'. Rygerne vil købe deres tobak hos hårdhændede handlende, der vil forsvare handlen med tobak mod myndighedernes indblanding. Disse hårdhændede handlende er rygernes 'partisaner' i krigen for rygning.

Irland har været i antirygernes vold siden 2004, hvor Irland introducerede et af de første europæiske indendørs rygeforbud i 'det offentlige rum'. Der var tvangsjubel i de irske nyhedsmedier, og der var rygter om at rygning ville visne bort.

Siden 2004 er rygerandelen i Irland imidlertid steget. Det hører vi ikke så meget om. Afgifterne på tobak er også steget dramatisk i Irland. Den økonomiske uundgåelighed er, at tobak i Irland allerede delvist er gået under jorden.

RTE, 15. marts 2018: Illegal cigarette factory uncovered

Det irske politi har afdækket en 'illegal' cigaretfabrik. Det er tale om et større maskineri der kan fremstille op til 250.000 cigaretter i timen! 11 personer af østeuropæisk oprindelse er blevet arresteret.

Varelageret er angiveligt på 25 millioner cigaretter, pakket ind som cigaretmærket 'Mayfair'.

Politiet hævder at der er fundet cigaretter fra fabrikken flere steder i Irland og Storbritannien.

Denne fabrik er formodentlig ikke den eneste. Et realistisk gæt er at der kan være yderligere 10 sådanne fabrikker, der ikke er opdaget. Dette gæt er realistisk ud fra de erfaringer man har fra handlen med narko, hvor cirka 10 % af narkoen bliver snuppet af politiet.

Kampen for tobak er allerede i gang. Det er denne kamp i undergrundsøkonomien der vil sikre tobakken sejren. Denne kamp kommer også til Danmark. Det er formodentlig kun et spørgsmål om tid, før det politiske parnas kaster Danmark ind i denne kamp.

Tobak-jatak.dk

D. 21 - 3 2018

Back to content | Back to main menu