http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


USA: Ikke-rygere kræver kur mod lungekræft

Arkiv 2013


I USA er andelen af ikke-rygere, der får lungekræft stigende. Disse ikke-rygere er begyndt at gøre deres stemmer gældende. De er chokerede over, hvor ringe lungekræft patienter behandles. De er chokerede over, hvor dårlige overlevelseschancerne er. De forstår ikke hvorfor en så udbredt kræftform har så dårlig en behandling. De er begyndt at opdage hvorfor. Og de væmmes.

Ikke-rygere med lungekræft har opdaget, at lungekræft er en stigmatiseret kræftform. Den er stigmatiseret på grund af den sundhedsfascistiske antirygekampagne. 60 års endeløs hadekampagne imod rygere rammer nu ikke-rygere med lungekræft. Sundhedsfascisme har skabt et billede af lungekræft som en sygdom 'man selv er skyld i'. Det skyldkompleks møder ikke-rygere med lungekræft, når de skal behandles. Det er et skyldkompleks som hele hospitalsvæsenet er gennemsyret af.Udover skyldkomplekset, har den sundhedsfascistiske antirygekampagne skabt ringe vilkår for udvikling af lungekræftbehandling. I stedet for at fokusere på behandling af lungekræft, har sundhedsfascister skrabet penge til sig, som de har brugt til at lave hadekampagner imod rygere. Det betyder at penge, der kunne have været brugt på forbedret behandling, er gået tabt i sundhedsfascistisk propaganda. Ergo har ikke-rygere ringere behandlingsmuligheder, end hvis lungekræft ikke havde været systematisk stigmatiseret.

Det er noget ikke-rygere med lungekræft har opdaget. Og de væmmes ved det. De synes ikke at nogen har fortjent en dårlig lungekræftbehandling. Hverken rygere eller ikke-rygere. Og de er begyndt at lade høre fra sig, med tydelig forargelse over hvad de oplever. Den sundhedsfascistiske antirygekampagne har ramt ikke-rygere på to måder.

Når ikke-rygere møder det lægelige behandlingssystem med symptomer på lungekræft, bliver lungekræft fejlagtigt overset. Lungekræften bliver overset, fordi hele behandlingssystemet er indoktrineret med en forestilling om at lungekræft er en selvforskyldt rygersygdom. Fordi ikke-rygere med lungekræft ikke ryger, bliver symptomerne på lungekræft overset. Behandlingssystemet er indoktrineret til at lede efter andre forklaringer. Det er jo ikke-rygere. Når behandlingssystemet så endelig finder ud af, at det er lungekræft som ikke-rygeren har, så er det ofte for sent at behandle sygdommen. Eller også er overlevelseschancerne betydeligt ringere, fordi lungekræften blev overset i første omgang. I mellemtiden har lungekræften udviklet sig.

Den anden måde ikke-rygere bliver ramt af den sundhedsfascistiske antirygekampagne er ved at behandlingen ikke er særlig veludviklet. I årtier har sundhedsfascister skrabet penge til sig, som er ødslet væk på modbydelige hadekampagner imod rygere. Disse penge kunne være anvendt til udvikling af bedre behandling. Desuden har de sundhedsfascistiske antirygekampagner givet lungekræft et dårligt ry. Den dårlige stemning betyder at ingen ønsker at investere forskningsmidler i en kræftform der kun rammer nogle væmmelige, stinkende tabere der ryger.

En af de mange amerikanske, ikke-rygende kvinder der blev ramt af lungekræft, blev så forarget, at hun grundlagde en helt ny organisation. Dens formål skulle udelukkende være at udvikle forbedret behandling af lungekræft. Det skal komme alle lungekræft patienter til gode – rygere såvel som ikke-rygere. Den ikke rygende kvinde er Bonnie J. Addario. Den nye organisation blev grundlagt i 2006, og hedder BJALCF (Bonnie. J. Addario Lung Cancer Foundation).

http://www.lungcancerfoundation.org/
Back to content | Back to main menu