http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Kapitel 40 : Næste dag gav Oda sig til at læse i avisen.

Oda har ordet > Kapitel 1 - 13 > Kapitel 33 - 52

Næste dag gav Oda sig til at læse i avisen.

Baldurs kvad gav hende nogle oplysninger som hun manglede i sin fabel og det avisen ellers indeholdt optog og morede hende. Hun brugte det meste af dagen på det, men fik dog tid til se efter kopier af de gamle tæpper.

Efter nogen søgen fandt hun dem:Det var gamle tæpper som havde været udstillet flere forskellige steder.

Og når hun grundede lidt over at hun ikke havde truffet Baldur og Solvej, syntes hun ikke det var så mærkeligt, at hun ikke havde mødt dem, de havde ansvar for både nat og dag. Og det tog de alvorligt, passede deres gesjæft omhyggeligt, ellers ville tiden gå i stå. De andre Aser var ikke bundet på samme måde og kunne bevæge sig mere frit omkring, hvad de også gjorde. Oda vidste aldrig hvornår de dukkede op, eller hvor de kom fra. Alligevel var de på en eller anden måde knyttet til den gamle slotsruin, det var kun her hun havde været i kontakt med dem. Og det var først nu det gik op for hende at både den gamle slotsruin og Aserne havde huseret i hendes bevidsthed i mange år, på magisk vis.

Ruinen havde hun også lavet flere tæpper af.Men Oda havde været bundet af sit hverdagsliv, som stillede traditionelle krav til hende, om at betale for det hun havde brug for og den slags almindeligheder. Det var kun i en kort periode, hun havde haft mulighed for at komme ofte på Gurre og dér var rendt ind i Aserne. Det var flere år siden, men hun huskede alt hvad de havde talt om, vidste at Abelonerne omkring hende ikke ville tro hende, hvis hun fortalte om det, deres abe-sind strittede imod. Det var vel de holdninger hun havde mødt fra dem som havde fået hende til at tie med, hvordan hun fandt på de motiver hun i tidens løb havde brugt, selv havde hun egentlig ikke været i tvivl, syntes det ville lyde så blæret at fortælle hvem hun var. Oda led ikke af storhedsvanvid.

Og ravnene blev ved med at komme hos hende.
Hver nat!


Back to content | Back to main menu