http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


30 % af unge norske mænd bruger tobak

Arkiv 2018


Danske antirygere buldrer løs. Det gør de hele tiden. Antirygernes påskud til at buldre lige nu er, at rygerandelen i Danmark tilsyneladende er steget. Stigningen er på 2 % point. Det er en stigning fra 21,1 % til 23,1 %. Vi vil tage det som et reelt udtryk for at flere ryger.

Denne lille stigning bruger antirygerne som påskud for at skamride deres nuværende kæpheste. De har tre kæpheste for tiden:

* Brandbeskatte cigaretter til 90 kroner pakken

* Skjule tobak overalt hvor det sælges

* Indføre 'neutrale' cigaretpakker ( dem har vi omtalt som lortefarvede cigaretpakker)Norge som eksempel

Antirygerne henviser for tiden til Norge, og mener at sådan skal vi også gøre i Danmark. I Norge er cigaretpakker skjult, cigaretpakkerne er 'neutrale' og cigaretter er beskattet til omtrent 90 kroner for en 20 styks pakke.

Samtidigt hævder antirygerne at under 5 % af norske unge ryger, samt foregiver at det skyldes netop de tre faktorer nævnt ovenfor.

Hos tobak-jatak ved vi at antirygere er løgnhalse. Så vi ved allerede at det antirygerne hævder er løgn. Vi gider faktisk dårligt nok at kontrollere antirygernes løgne.

Men nu vil vi gøre en undtagelse. Lad os se hvad der foregår i Norge. Vi vil bruge norske sundhedsfascisters materiale som kilde.

Den norske sundhedsstyrelses statistikker

Folkehelseinstituttet, Røykning og snusbruk

Det første vi lige skal kigge efter er 'de unge', i dette tilfælde unge norske mænd (16-24 år).

Man ser at 5 % af unge norske mænd angives at ryge. Og man ser at 25 % af unge norske mænd angives at snuse tobak. Det betyder at 30 % af unge norske mænd bruger tobak.

Har vi hørt danske sundhedsfascister påpege det? Nej da!

Hvis man kigger ordentligt efter, kan man se at den norske udvikling i retning af at overgå til snus har været i gang i mange år. Ifølge de norske sundhedsfascister har denne udvikling været i gang siden år 2000. Så udviklingen i retning mod brug af snus var i gang før cigaretafgifterne blev jaget i vejret. I øvrigt er afgifterne på snus også steget, men det har nu ikke afskrækket nordmændene fra at bruge det.

Nu skal man jo passe på med at tro alt for meget på hvad sundhedsfascister skriver på deres 'helseinstitutters' websider. Men det skal nok passe at snus har erstattet rygning for unge menneskers vedkommende.

Dermed er det en komplet myte at høje cigaretafgifter er grunden til at norske unge ryger meget lidt. Det er noget norske sundhedsfascister hævder for at polere deres eget image. De vil gerne påstå at deres sadistiske tiltag har 'fået rygerandelen til at falde'. Det er en perfekt undskyldning for at være sadist.

Hurra for snusfabrikanterne

En nøgtern vurdering tilsiger at det nok snarere er snusfabrikanterne der skal have tak. Det er dem der har udviklet og produceret den snus som unge norske tobaksbrugere anvender, i stedet for at ryge.

Lektien er, at sundhedsfascister, uanset nationalitet, er en flok stjernepsykopatiske manipulatorer. De producerer ikke noget som helst andet end manipulative løgnehistorier.

Antirygebladet Pølletikens løgneartikler

Vi tager et par eksempler frem fra danske antirygeres spamartikler, som kritikløst bringes frem af antirygebladet Pølletiken (Politiken). Skim dem gerne igennem:

Flere danskere ryger

Rygere vælger de billigste smøger

Grænsehandel med smøger er styrtdykket

I alle artiklerne henvises der til norske erfaringer.

Står der noget om snus?

Nej.

Det er nok fordi antirygebladet Pølletiken, ligesom sundhedsfascisterne, er en flok stjernepsykopatiske manipulatorer. De er ligeglade med sandheden.

Svenske erfaringer

Bare for hyggens skyld vil vi henvise til en oversigt over forskellen mellem svenske og norske priser på tobak.

Halv pris på snus, røjk og rullings i Sverige

Priserne i Sverige er nær det halve af hvad de er i Norge. Men forbrugsmønsteret er nogenlunde det samme i de to lande.

Med andre ord, i Sverige ryges der lige så lidt som i Norge, selv om cigaretafgifterne er meget lavere i Sverige. Og der snuses lige så meget i Norge som i Sverige, selv om afgifterne på snus er meget højere i Norge.

Det har danske sundhedsfascister og deres stjernepsykopatiske venner i antirygebladet Pølletiken ikke nævnt. Det har de andre danske 'medier' i øvrigt heller ikke.


Tobak-jatak.dk D. 15 - 1 2019


Back to content | Back to main menu