http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Kapitel 15 : Og det blev nat igen!

Oda har ordet > Kapitel 1 - 13 > Kapitel 14 - 32


Og det blev nat igen!


Nattens lyde trængte sig på. I en storby er der aldrig helt stille.
Oda hørte de der færdedes udenfor og det gik ikke stille for sig. Nogle råbte op, andre sloges - lyden fra slagsmål - var ikke til at tage fejl af. Og af og til skar hylende og skingrende udrykninger af politi - og brandbiler sig igennem alt.
Da ravnene dukkede op fortalte hun om den flagforvirring hun var blevet opmærksom på tidligere, sagde hun havde moret sig fordi
Abelonerne måtte være i tvivl om hvordan de skulle håndtere det.
Skulle flaget hejses for dronningen på hel stang, eller sættes på halv for den afdøde finansfyrste?
Det var jo den måde de markerede deres glæde og sorg.
Ravnene morede sig, har svært ved at tage
Abelonernes ideer alvorligt. Og følgende dialog udartede sig.

Ravnene: De kunne da give dem hver en time.
Oda: Skulle flagene så fare op og ned, det ville da blive et værre rod. Og hvem skulle gøre det?
Ravnene: Når de har brolagt hele kloden med alt deres ragelse, så der snart ikke er plads til andre end dem, kan det vel ikke være noget stort problem. Lige fra den abe som kom på afveje plukkede det meste af sin pels af og resten af flokken abede efter den, har de hoveret og dyrket deres storhedsvanvid. Selvom de stadig ligner de pelsklædte chimpanser. Forskellen imellem dem er faktisk ikke ret stor.Oda: Det har de vel vidst hele tiden, ligesom I gjorde. Det var da ikke hemmeligt.
Ravnene: Næh, men de fik storhedsvanvid, og alle deres forskellige ideer og symboler er latterlige. Oda: Det meste af det de frembragte var noget de gjorde for at overleve, som enhver anden art. Ravnene: Du er alt for flink. De skaldede aber er en flok selvoptagede og hovne mutanter som har ødelagt en masse for alle andre levende væsner med deres fjollede ideer. Andre arter som også muterede sig ændrede på sig selv - med mere eller mindre held. De skaldede aber fik storhedsvanvid og vil ændre på hele kloden med deres bedrevidende påstande - deres beregninger og systemer. Men bare vent, der er andre arter det gik galt for. Der er grænser for hvad kloden kan klare uden den svarer igen
Oda: Tænker I på det Abelonerne kalder naturkatastrofer?
Ravnene: Hvad ellers - med mindre de drukner i sig selv. De har formeret sig alt for meget. Og de smager så hæsligt at ingen gider æde dem.
Oda: Hvor ved I det fra?

Vi har smagt dem!
Grinede ravnene og lettede fra Odas sengekant!

Back to content | Back to main menu