http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Australien: 5 års fiasko med lortefarvede cigaretpakker.

Arkiv 2018


I danske medier, fremkommer der historier om 'neutrale cigaretpakker'. Det er såkaldte 'sundhedseksperter' der ønsker disse 'neutrale cigaretpakker' – især Kræftens Bekæmpelse buldrer af sted om disse 'neutrale cigaretpakker'. I realiteten er der tale om lortefarvede cigaretpakker med spøgelsesbilleder der fylder næsten hele cigaretpakken.
Ideen med disse pakker præsenteres med postulater om at det er 'videnskabeligt bevist' at pakkerne virker. Med andre ord at rygning vil forsvinde ved at bruge disse pakker. I en række lande er disse typer pakker lovbefæstede.

'Eksperterne' påstår at disse pakker er en succes. Og de danske 'eksperter' vil gerne have dem til Danmark.


En nøgtern analyse

Den australske professor i økonomi, Sinclair Davidson, ved RMIT universitetet i Melbourne, har analyseret 5 års erfaring med lortefarvede cigaretpakker i Australien. Han har sammenholdt erfaringen med de løfter som 'sundhedseksperter' har afgivet om indførelsen af de lortefarvede cigaretpakker. De blev indført ved lov i 2012.

Helt specifikt blev der afgivet et løfte om at 'lortefarvede cigaretpakker' ville medføre lavere rygerandel. Det er ikke sket, og der er nu gået over 5 år siden disse cigaretpakker blev indført i Australien.

Den australske statsmagt har løjet om effekten af cigaretpakkerne og snydt i statistikker om dem. Se alt om det i følgende korte video (som er fra december 2017):

The Ugly Truth: 5 years of plain packaging in Australia


En slags pyramidespil

Antirygning minder lidt om et pyramidespil. Jo længere tid der går, jo mere vidtløftigt bliver det. Antirygernes påstande bliver mere og mere vilde. Det er løgn på løgn. Som et pyramidespil bliver folk mere og mere viklet ind i det. Det ene fører til det næste.

Men som alle pyramidespil får det en ende. Det ender med et kollaps.

I Australien er de nået til kollaps punktet. Det er kun et spørgsmål om tid før det falder sammen. Rygerandelen har ikke bevæget sig i over 5 år i Australien.

Det er ligesom i Danmark.

Tobak-jatak.dk D. 4 - 11 2018


Back to content | Back to main menu