http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Med lortefarve skal land bygges

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


For et par måneder siden offentliggjorde vi en artikel, hvor vi forudsagde at danske antirygere ville agitere for lortefarvede cigaretpakker. Og at antirygerne vil hævde at det ville føre til færre rygere. Vores forudsigelse er allerede gået i opfyldelse.


Det er naturligvis sket i alle danske løgnemediers moder – Pølletiken. En systematisk lystløgner, 'sundhedsredaktør' Lars Igum Rasmussen, har bragt de lortefarvede cigaretpakkers fortræffeligheder til torvs. Det gør han i en 'klumme' som kun Pølletikens betalende kunder har adgang til. Da vi ikke betaler for at læse psykopatiske løgnehistorier, har vi ikke adgang til klummen. Men vi kan læse de indledende afsnit der handler om lortefarvede cigaretpakker:

Det koster intet. Det er harmløst. Det generer ingen rygere. Det redder liv. Alligevel vil blå politikere ikke indføre såkaldte neutrale cigaretpakker som i Norge, Irland, Storbritannien, Frankrig og Australien.

Dette er en analyse. Analysen er udtryk for skribentens holdning.

Forestil dig, du var politiker med et værktøj, der forhindrer ikke mange, men nogle få i at ryge. Og ifølge forskningen præcis dem, som du gerne ville nå.

Forestil dig, at du med værktøjet kunne beskytte disse unge mod den absolut største enkeltfaktor til alt for tidlig død og alt for mange lidelser og sygdom.

Forestil dig, at Australien har brugt værktøjet siden 2012 med succes, mens Norge, Irland, Storbritannien og Frankrig netop har taget det op af kassen, så de på længere sigt kan få færre unge rygere.

Lad os kommentere det hovedløse postulat om at 'Australien har brugt værktøjet siden 2012 med succes'.

Som beskrevet, så har de lortefarvede cigaretpakker overhovedet ingen effekt - udover at gøre cigaretpakker grimmere. Det gør det svært for forbrugerne at vælge den pakke cigaretter de ønsker at købe. Lortefarvede cigaretpakker gør det er svært for forbrugerne at skelne mellem produkterne, og ikke mindst kontrollere om de har fået fat i den ønskede vare. Det er i modstrid med lystløgneren Lars Igum Rasmussens postulat om at de lortefarvede pakker ikke 'generer rygerne'.

Hvis de lortefarvede pakker ikke havde nogen generende virkning, så var 'sundhedeksperter' næppe interesseret i at indføre dem....?

Hvis Tobak-jatak kan finde ud af at lortefarvede cigaretpakker ikke spiller nogen rolle for rygning, så burde et nyhedsmedie ikke have svært ved det. Heller ikke lystløgneren Lars Igum Rasmussen har nogen undskyldning for at være uvidende. At Pølletiken bringer et så idiotisk indlæg understreger hvor underlødigt et medie det er.

Faktaboksen

Der er en interessant faktaboks i artiklen. Af den fremgår at rygerandelen i Danmark er på 21 %. Det tal lyder realistisk. Hertil skal lægges at cirka 5 % af befolkningen 'damper' – dvs. de bruger e-cigaretter. Omtrent 1 % bruger røgfri tobak. Endelig er en lille andel af befolkningen overgået til daglig brug af 'rygestop medicin' i form af nikotin erstatningsprodukter. I praksis betyder det at brugere af tobak og tobakserstatninger udgør omkring 28 % af befolkningen. Dette er resultatet af et årtis systematisk bagtaleri af rygere samt udplyndring gennem cigaretafgifter.

I faktaboksen er der også en opremsning af alle de forfærdelige farer der er ved rygning. At en af dem der nævnes er tuberkulose, understreger forfatterens umættelige trang til at lyve. Tuberkulose er forårsaget af bakterier.

En omgang varm luft

De lortefarvede cigaretpakker er en del af sundhedsidioternes cirkus. Der kommer ikke til at ske en fis. Men måske Kræftens Bekæmpelse kan få flere kroner ind i bidrag, med deres teater om at de 'gør noget'. Det er jo nok det vigtigste for dem.

Pølletiken:
Skal alle i Hjørring risikere at dø?

Tobak-jatak.dk

D. 17-9 2017

Back to content | Back to main menu