http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Nihil bastardi carborundum!

Arkiv 2018
Nihil bastardi carborundum!

(Frit oversat - Lad ikke kværulanterne ydmyge dig !)


I 1904 - 1905 besluttede en flok fremtrædende danske læger at det var på tide at gøre en ekstra indsats for at bekæmpe kræft. Det gjorde de i første omgang ved at danne foreningen - Den Almindelige Danske Lægeforenings Cancerkomitè. The Danish Cancer Society)[ 1] er Danmark største sygdomsbekæmpende organisation og Danmarks største patientforening. Foreningens tre hovedområder er forskning, forebyggelse samt rådgivning og støtte til kræftpatienter og deres pårørende. Kræftens Bekæmpelse blev grundlagt i 1928 og har i dag 407.904 medlemmer (2018)[ 2] og flere end 47.000 frivillige. (afskrift af KBs hjemmeside)

KRÆFTENS BEKÆMPELSE - (KB som jeg fremover vil kalde organisationen) er en velhavende og magtfuld sammenslutning som i året 2018 havde nettoindtægter på i alt - 613,1 million kroner. Det er ikke småpenge der er tale om, men et solidt grundlag for en ganske god forretning. Det ser noget anderledes ud med resultaterne af bekæmpelsen af kræft. Der er andre lidelser som er blevet bekæmpet med større held. Der er stadig mange som får kræftrelaterede sygdomme, og at få udryddet kræft er der langt fra tale om. Om bekæmpelsen er blevet grebet forkert an, eller det er umuligt at udrydde kræft er der så vidt jeg ved intet svar på, og i den tid - KB - har eksisteret er det først og fremmest foreningsarbejdet og berigelsen som har domineret.

Hvornår og ikke mindst hvorfor
KB fik den store interesse for at gøre tobak - som adskillige mennesker har haft fornøjelse og glæde af i mange år - til årsagen af stort set alle sygdomme - det undre og får mig til at se såvel tobaksforbud som den voldsomme forfølgelse af tobaksrygerne som kværulanteri og til at tænke på lighed imellem det KB og forskellige religiøse plus andre magtbegærlige sammenslutninger har brugt til at undertrykke deres medmennesker med. Konger og Kejsere har heller ikke holdt sig tilbage, de var og er stadig godt beskyttet af livvagter og militærvæsen.
Det er altså ikke uden grund jeg er kommet til at se
KB som - Kværulanternes Brugsforening !
En sammenslutning som er kommet for langt ud på overdrivelsernes marked, især i den hæmningsløse propaganda de benytter, ikke mindst af billederne de har fået sat på tobaks emballage, som er direkte krænkelser og uloyal holdning til sygdomsramte og ulykkelige personer.

I 1990 udgav lægen og forfatteren Tage Voos bogen -
RYGNING - med undertitlen Fakta og Fordomme.
Der er tale om en absolut realistisk, logisk og objektiv redegørelse af de skrøner som længe har hærget folks forhold til tobak og tobaksrygning. Han døde i en alder af
98 år og jeg husker at han engang med et muntert glimt i øjet sagde : "Nu har jeg forsøgt at slå mig selv ihjel ved at ryge tobak i næsten 90 år - men det vil ikke lykkes!"
Han så klart og tydeligt at der var -
ugler i mosen - hos dem som havde travlt med at gøre de der havde glæde ved at nyde tobak til forbrydere og betragtede dem med overdreven modvilje, men bogen blev hårdt angrebet og adskillige havde meget travlt med at påstå de selv havde gode hensigter med deres meningsløse og fordømmende påstande. Som ryger uden lyst til at undvære denne glæde, er jeg selv ofte blevet mødt med bedrevidende snak fra de der havde lyttet til tobaksforskrækkelsen og er blevet skræmt til at droppe den fornøjelse.
Når en magtfuld og rig organisation som KB, (-
som også har fundet på en hovedløs ide` de kalder passiv rygning -) der har penge nok til at udbrede deres modvilje så slagkraftigt at også politiske partier bakkede dem op med at forbyde der måtte ryges tobak, selv i fri luft hvor tobaksrøg umuligt kan genere eller skade nogen, mente disse opskræmte personer at være i deres gode ret til at fordømme mig og andre der ligesom jeg blev ved med at bruge og nyde tobak. Jeg er nemlig langt fra den eneste som ikke tror på de ammestuehistorier og gardinprækner som KB har udmærket sig selv med
Det har ofte strejfet mig at
KBs metode til forveksling ligner den de mødre som først forlangte og siden kontrollerede at deres teenager børn altid lå pænt med hænderne ovenpå dynen når de var kommet i seng.
Selv er jeg ikke særlig modig, men føler mig ikke som forbryder fordi jeg ryger tobak, jeg er heller ikke farveblind og absolut i stand til selv at vurdere hvad der et ret og vrang på det stof jeg ser, og er ikke i tvivl om at Tage Voos havde ret i at der var, - ugler i mosen - i forbindelse med KBs fordømmelse af tobak og de som har glæde af at ryge den, den modvilje og direkte forfølgelse der praktiseres ligner den metode religiøse og magtbegærlige forbund har brugt til at underkue og fordømme dem som så negativt på deres påstande

KB har i hvert fald ikke manglet penge til at betale for at idealisere deres meninger og sig selv med, jeg tvivler nemlig ikke på at penge spiller en meget stor rolle i hele affæren, medicinalindustrien har også tjent i rigt mål på deres afvænnings produkter.
Trusler om død, ødelæggelse og udnævnelse af skurke har altid skabt fjendskab og ufred imellem folk og ført til adskillige blodige krige, det viser størstedelen af menneskehedens historie klart og tydeligt. Del og hersk kaldes denne metode, når folk ikke kan enes er de lette ofre for tvivlsom propaganda, for slet ikke at tale om de der stimler sammen som tilskuere ved offentlige afstraffelser og henrettelser, og nyder at det ikke var dem selv det gik ud over.
Enhver er sig selv nærmest, sådan har det vist altid været og mange er gået for vidt i deres dyrkelse af egne interesser.
Det gælder dog ikke i forbindelse med flertallet af tobaksrygerene, der ser rygning som en privat sag, og har vist hensyn, holdt sig til rygekupeer i transportmidler og andre ryge rum når de fandtes.

Desuden har
tobaks modstanderne ignoreret, at der i forhold til tobaksrygning er meget godt og gavnligt, blandt andet opstår der hygge og munterhed når rygere er sammen, i en urolig og anspændt tid virker en pibe tobak, en cigar eller cigaret afslappende og beroligende, det var heller ikke uden grund der altid var tobak - for det meste cigaretter - i de forsyninger frontsoldater fik, det beroligede dem nemlig, og under den anden verdenskrig, hvor tobak var svært at skaffe var det netop hvad folk savnede mest. Glem heller ikke at store kunstnere og videnskabs folk som gav os værdifulde værker og opdagelser stort set alle var rygere.
Og der er konkrete gavnlige virkninger i nydelsen, tobaksrygning virker beroligende, bekæmper stress, og den gang tobakken for omkring 500 år siden kom til Europa blev den betragtet som medicin og
virkede effektivt, da Pesten og det der blev kaldt - den sorte død - plagede, var det dem som røg tobak eller opholdt sig i tobaksrøg der ikke blev smittet, forresten er tobak blevet brugt i medicinalindustrien og det bliver den stadig.


(uglefotoet er Martin Bubandt`s)

Tobak-jatak.dk d. 19 - 9 2019


Back to content | Back to main menu