http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Pulitiken puler videre om unge cigaretkøbere

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


Som Pulitiken for nogen tid siden lovede, ville der hver uge blive gentaget et 'forsøg' der går ud på at vise at unge mennesker under 18 år kan købe cigaretter. Det er et led i en propaganda kampagne der skal tvinge forretninger til at kontrollere kunderne, før de sælger tobak til dem.

Vi kan sagtens forudsige at unge mennesker under 18 år kan købe cigaretter i forretninger – uden at lave et eneste 'forsøg'. I det hele taget kan vi forudsige at uanset hvor forbudt det bliver, vil unge mennesker under 18 år kunne købe cigaretter.

Unge mennesker kan købe heroin, hvis de vil. Så kan de selvfølgelig også købe cigaretter.
Denne uges artikel i Pulitiken handler om at en ikke-ryger i Helsingør kan købe cigaretter. Hun har selvfølgelig ikke tænkt sig at ryge dem, for hun er jo ikke-ryger!

Pulitiken:
Så er den gal igen

Således oplyst om Pulitikens bidrag til fordummelse af menneskeheden, vil vi komme med et eksempel på hvordan man med større held kan bidrage til at oplyse.

Lidt blandet fra BT om snus

Ifølge en artikel i BT om snus, oplyser BT at snus ikke forårsager kræft i bugspytkirtlen.

BT:
Bruger du snus? Så vil du elske at læse det her

Det har Kræftens Bekæmpelse & Co ellers hævdet mange gange. Her en stribe link til en del af de falske påstande om at snus forårsager kræft i bugspytkirtlen:

Kræftens Bekæmpelse (cancer.dk)

Dagen Medicin

Sundhedsstyrelsen
Jyllandsposten
Tandlægeforeningen
24Monde

Kræftens Bekæmpelse (liv.dk)Som man kan se af ovenstående, er Kræftens Bekæmpelses propaganda maskine meget effektiv til at sprede falske rygter om tobak.

BT's artikel er et eksempel på at pressen kan gøre sig nyttig i forhold til at oplyse masserne om tobak.

Desværre er det ikke helt lykkedes for BT at få orden i oplysningerne om tobak. I samme artikel hvor snus frikendes for kræft i bugbugspytkirtlen, fremføres en påstand om at snus forårsager diabetes (!) Vi spekulerer over om det kunne være bevidst fra BT's side at fremføre dette postulat....

Det er et mærkeligt postulat. Der ingen kalorier af betydning i snus, og man spiser ikke snus. Mon rygning også skulle kunne forårsage diabetes ? - næppe.

Spådom

”Det er svært at spå - især om fremtiden” - er et citat der tilskrives Storm P.

Men vi vil vove at lave en spådom om den nyhed fra BT, om at snus forårsager diabetes.

Vi spår at Kræftens Bekæmpelse & Co vil hævde at snus forårsager diabetes. De vil gøre det meget ofte, og de vil gentage det. Om et antal år – 5 – 10 år – vil der fremkomme en undersøgelse der frikender snus for at forårsage diabetes. Til den tid vil BT måske komme med et dementi.

Vi tør allerede i dag gætte på at det er falsk videnskab at snus forårsager diabetes. Det er mere end BT tør.

Tobak-jatak.dk

D. 14-5 2017


Back to content | Back to main menu