http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Videnskab, talmagi og skræmmeindustri

Arkiv 2013 > Arkiv 2012

Observante rygere har længe anet, at den såkaldte "forskning" indenfor rygning og især passiv-rygning er fup og svindel. Der er rent faktisk ikke længere noget videnskabeligt over forskningen. Til gengæld er der enorme økonomiske interesser i spil som "set oppe fra" blot handler om, at medicinalindustrien og tobaksindustrien konkurrerer om nikotinmarkedet. Det handler om penge! Så enkelt er det! Denne økonomiske magtkamp har gjort seriøs forskning til et levn fra fortiden. Vi ser efterhånden ikke andet end estimerede konsensus rapporter baseret på antagelser og formodninger - altså fiktive tal - manipuleret og redigeret om og om igen lige indtil de rette skræmmebudskaber på magisk vis er fremmanet. Denne tendens spreder sig som ringe i vandet.

Sundhedsforskernes - eller skal vi bare kalde dem for det de er: - "
demagogernes" - manipulation med rapporter opfundet alene med det formål at skræmme borgerne fra vid og sans så borgerne gennem angst manipuleres til at ændre adfærd i henhold til demagogernes ønsker - for egen vindings skyld - begrænser sig bestemt ikke kun til diverse spørgsmål om rygning.Der har den seneste tid været fokus i medierne på at vitaminer og kosttilskud angiveligt skulle øge dødeligheden. En af artiklerne kan ses her

Der er nemlig også stærke økonomiske kræfter i spil når det gælder vitaminer og kosttilskud. Og også her er medicinalindustrien på banen.Vitaminer, mineraler og naturlige lægeurter er en slags "allemandseje" og medicinalindustrien har derfor ingen patenter på at sælge dem. Samtidig er medicinalindustrien bestemt ikke interesseret i, at befolkningen går rundt og opretholder et godt helbred gennem diverse tilskud fra naturens skattekammer som medicinalindustrien jo ikke tjener penge på. Medicinalindustrien tjener deres penge når befolkningen har det skidt og forbruger deres patenterede kemiske produkter.

Lægerne bag hjemmesiden:
vitalraadet.dk har kigget den undersøgelse, som ligger bag den seneste tids virak i medierne om vitaminer og kosttilskud, efter i sømmene - og de afslører her hvordan der svindles og bedrages med "videnskaben" på dette område.

Vi har lavet et lille sammendrag af Vitalrådets analyse:

Kritikpunkt 1: primus motor bag undersøgelsen er glødende modstander af vitaminpiller og kosttilskud.

Kritikpunkt 2: meget få af de udvalgte undersøgelser var egnede til at vurdere dødelighed.

Kritikpunkt 3: én enkelt undersøgelse ændrer hele resultatet. Denne ene undersøgelse er slet ikke egnet til at dokumentere dødelighed på grund af indtagelse af vitaminpiller.

Kritikpunkt 4: "forskerne" bliver ved og ved med at ændre på de kriterier som de udvælger undersøgelserne efter - lige indtil de opnår det ønskede resultat. De startede med 15.545 undersøgelser. Så koger de ned til 615 undersøgelser. Og så koger de det yderligere ned til 78 undersøgelser. Disse 78 viste (stadig) ingen signifikant overdødelighed. Herefter ser de sig så "nødsaget til" at fravælge yderligere 22 undersøgelser som de ikke "finder egnede" - og vupti - så bliver den Relative Risiko for at dø af kosttilskud og vitaminpiller lige nøjagtig signifikant. Sådan!
Havde man udvalgt nogle andre undersøgelser blandt de 15.545 undersøgelser havde analysen vist nedsat dødelighed! Faktisk er det de bedste undersøgelser, - i betydningen statistisk signifikante undersøgelser egnet til at vurdere dødelighed - og samtidig også dem som viser nedsat dødelighed, der er fravalgt.

Kritikpunkt 5: i offentliggørelsen af resultaterne forvrænger man yderligere resultatet. Man stempler bare kosttilskud og vitaminer generelt som farlige. Men faktisk viser den groft manipulerede undersøgelse at påstanden kun er aktuel for storrygere der spiser betacaroten i store doser, samt meget syge mennesker som får meget store lægemiddeldoser E-vitamin. Undersøgelsen har derfor overhovedet ingen relevans for ganske almindelige borgere som bare tager deres daglige vitaminpille.

Der er i dette eksempel tale om velkendte manipulationsmetoder som hver og en også bruges flittigt imod tobakken.

Sundhedsvidenskaben er for længst faldet ned af troværdighedspiedestalen.

Politikerne har rygende travlt med at begrænse befolkningens frihed - men måske de hellere skulle kigge lidt på om videnskaben måske har fået vel rigeligt løse tøjler.....
Back to content | Back to main menu