http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Kapitel 5 : Oda kalder mennesker for Abeloner !

Oda har ordet > Kapitel 1 - 13

Oda kalder mennesker for
Abeloner!
Andre har kaldt dem de nøgne aber, (Blandt dem Desmond Morris som i 1967 udgav bogen - den nøgne abe) men såvel han - som andre - tog let på, at de kun er halvnøgne og overså den bivirkning som de fik i tilgift.

Da de delvis havde mistet skindpelsen og måtte lære forskellige ting for at klare sig uden, blev det hen ad vejen til storhedsvanvid. Abelonerne ville med vold og magt beslaglægge og styre hele kloden uden hensyn til om de var kloge nok til at ændre en udmærket orden, hvor både planter, fugle, insekter, fisk og andre levende væsner kunne trives på livets egne vilkår.

Det storhedsvanvid har haft mange uheldige følger.
Oda er ikke stolt af at ligne Abelonerne, men det er hun tvunget til at finde sig i
man kan kun delvis slippe af med sit udseende - og slet ikke sig selv.
De næste tre billeder dækker Odas syn på Abelonernes storhedsvanvid!
Der blev talt meget om det i "tresserne" cirka 100 år efter Darwins teori var offentliggjort, men det blev ved snakken. Der var mange som fjollede forvirret rundt med bar røv, langt hår og spillede høj musik for at vise at de var tilhængere af en beskeden, fredelig og kærlig måde at leve på, men endnu flere som for enhver pris ville bevare den ophøjede status som og velklædte overdyr med kort hår - og styr på alt det Abelonerne i tidens løb havde fundet på af teknik, moderigtige meninger og bankforbindelser - der så det som en hellig pligt at tilpasse alt efter denne opfattelse.

Der er blevet gransket i Darwins teori på de højere læreanstalter, der blev skrevet afhandlinger - som videnskabsfolk nu engang gør - men der manglede et meget væsentligt skridt på vejen. Der blev talt om et manglende led og mange gravede i gamle ruiner for at finde rester af dette overgangs væsen, men det er ikke rigtigt lykkedes. Mange forskellige skeletter blev hentet fra dybet, de blev målt, vejet og undersøgt på behørig vis, og det vil man nok fortsætte med så længe der afsættes penge til den slags forskning. Noget skal de der forsker jo leve af, der er ikke ret mange penge at hente ved at grave efter gamle skeletter som egentlig ikke kan bruges til noget. Og et stadigt tilbagevendende spørgsmål har man intet endegyldigt svar på, nemlig hvorfor
Abelonerne blev nøgne. Vel har både etnologer, antropologer og biologer gjort sig anstrengelser i dybsindige teorier, men dels er der alt for mange af dem, og dels modsiger de ofte hinanden.

For helt nøgne er Abelonerne - ikke!

De har stadig pels eller foretrækker at kalde det hår - på hovedet, og så er der jo også hanner med store skæg og hår på brystet, og både hanner og hunner har hårduske sparsomt fordelt forskellige steder på kroppen - omkring kønsdelene og under armene. Oda ved ikke om denne hårtotfordeling har været genstand for særlige undersøgelser, hun er kun stødt på henkastede bemærkninger om det, selvom hun har læst udviklingsteorierne meget grundigt.

Ravnene har sat hende på sporet af noget som er gået hen over hovedet på de videnskabelige forskere,
fordi svaret på Abelonernes halv-nøgenhed er mere enkel og ligetil,
end det videnskaben hidtil er nået frem til.
Back to content | Back to main menu