http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Kapitel 23 : Hendes fabel er fuld af huller,

Oda har ordet > Kapitel 1 - 13 > Kapitel 14 - 32

Hendes fabel er fuld af huller,
der er meget hun mangler at fortælle.

Hun tvivlede også på at den ville få Abelonerne til at se, alt det de i tidens løb havde kludret med!

Og det rod de havde lavet på kloden, kunne hun alligevel ikke gøre noget ved. Når de stadig bildte sig ind, at alt det der er omkring dem tilhører dem, uden at tænke på, at både planter, fugle og dyr har et liv som er værdifuldt for dem, og at klodens ressourcer ikke er brugsting nogen kan eje - men dele af et kredsløb uden ende og begyndelse, som hele tiden ændrede sig. Kloden er levende Abelonernes rettigheder er hverken større eller mindre end andre arters, selvom de bilder sig at de er hævet over klodens vilkår.

Hun er træt af det der sker omkring hende, alt det Abelonerne tror på og retter sig efter.

Den danskhed som under og lige efter nazisternes besættelse havde optaget så mange, ændrede sig til en leflen for alt det der kom fra USA. En forsvarsalliance var blevet oprettet inden nazisternes nederlag og verden var blevet delt i øst og vest. Både øst og vest ville have den krigsgale diktator - som sloges for at oprette et verdenssamfund som han kaldte et tusindårsrige - ned med nakken. Det endte da også med at tossen tog livet af sig selv. Men øst og vest var og blev delt, fordi de havde hver sin ideologi. Oda kendte ikke så meget til den østlige del, fordi hun boede i den vestlige.

NATO - den vestlige - alliance
blev officielt grundlagt i 1949 og de der styrede den, havde det samme aggressive abe-sind som fyren de slog ned, og deres planer var stort set de samme som hans. De kaldte det bare noget andet, men deres mål var - at de ville styre hele verden som det passede dem. Globalisering hed det nu. Det havde ført til mange forandringer og megen snak. I store sammenslutninger taler man mere end man handler - og dog. Det var da blevet til flere krige, men de blev ført udenfor USA, og det blev påstået de var nødvendige af hensyn til disse områders befolkningerne, men var for hovne til at spørge dem selv, og ligesom forskellen imellem de pelsklædte chimpanser og de skaldede - Abelonerne - var meget lille, var den der var imellem den krigsgale tosse og alle hans hjælpere, og de der havde dannet alliancen ikke ret stor.

Det er vel derfor så meget er løbet løbsk.

Den bydel hun boede i havde ændret sig meget siden hun var barn, de små butikker var erstattet af store kædebutikker og kvinderne som før havde taget sig af børn og hjemmet, blev lokket af de penge de kunne tjene i industrien og andre steder, det gjaldt om at kunne købe TV apparater, køkkenmaskiner og alt det reklamerne brillerede med. Alle ville have deres egen bil og køb nyt og smid det gamle ud mentaliteten trængte sig på. Reklameindustrien blomstrede, den propaganda som nazisterne havde brugt for at komme til magten havde vist sig effektiv, når det gjaldt om at stikke befolkningen blår i øjnene, og Abelonernes trang til at abe efter hinanden virkede, som den hele tiden havde gjort.


Det var svært at se de billeder her er fra det sammeBack to content | Back to main menu