http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


En ordentlig omgang røg

Arkiv 2018Det har været lidt stille med antirygerne i nogen tid. Det kan være at den varme sommer har været skyld i det. Men pludselig, i uge 33, væltede det frem med artikler og 'nyheder'. Det er som om der har været en stor forstoppelse som til sidst gav sig. Antiryge lortet væltede ud i nyhedsmedierne.

Vi kan jo ikke kommentere det hele. Men der er èn artikel som er værd at kigge nærmere på.
DSB mangler hensyn til rygerne

I 2014 erklærede DSB at perronerne på stationer var 'røgfrie'. Det har intet med frihed at gøre, men handler om rygeforbud. 4 år senere er status at rygere er ligeglade med disse rygeforbud.

BT, den 17 august 2018 : Rygere trods forbud: Folk kan altid træde to meter væk

Artiklen henviser til tre rygere som er interviewet om forbuddet. Èn af dem står fast på at ryge på perronerne. Han står udenfor, under åben himmel og ryger. Han påpeger at han viser hensyn. Alligevel bliver han bebrejdet.

Rygeren viser hensyn ved ikke at ryge inde i toget. Han viser endda hensyn ved stille sig ud under åben himmel for at ryge.

Herfra er spørgsmålet om hvornår alle andre begynder at vise hensyn til rygerne. Det er altid kun rygerne der skal 'vise hensyn'. Når det er så ensidigt, giver det slet ingen mening at tale om begrebet 'hensyn'.

Fremtiden

Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB Produkt, 'ærgrer' sig over at rygeforbuddet bliver overtrådt. Han påpeger at DSB kan reelt ikke håndhæve rygeforbuddet. Ifølge Aske Wieth-Knudsen 'arbejder samfundsudviklingen for, at stationerne i fremtiden vitterlig bliver røgfrie.'

Tænk, virkelig?

Samfundsudviklingen arbejder for, at rygere i stigende grad vil overtræde rygeforbud og forbud imod tobak og cigaretter. Det gælder også rygeforbud på perronerne.


Det meste af èn uges antiryge lort

Sikkerhedsstyrelsen har politianmeldt 344 for ulovligt salg af snus

E-cigaretter kan skade vigtige immunceller

Partier tøver med højere tobaksafgifter: »Du risikerer, at du skaber et sort marked«

BT: Kræftens Bekæmpelse: En cigaretpakke skal koste 100 kroner

Berlingske: Kræftens Bekæmpelse: En cigaretpakke skal koste 100 kroner

Røgfri skole vedtaget i København

Danskerne er klar til et kæmpe prishop på cigaretter

Netto mærker markant effekt af skjulte cigaretter

Røgfri skoletid deler eleverne: »Det er et lorte forbud.


Tobak-jatak.dk

D. 21 - 8 2018


Back to content | Back to main menu