http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Den politiske korrektheds død

Arkiv 2016


Politisk korrekthed er en af tidens kendetegn. Den styrede 'mening' om verden fodres af en selvfed medieverden, der ser det som sin mission at forme den gode 'holdning'. Den måler sin effekt gennem 'opinionsundersøgelser'. På den måde er medieverdenen altid opmærksom når dens mission skal justeres med nogle udvalgte 'nyheder'. Men det går galt en gang i mellem.Det gjorde det den 8. november 2016 i USA, da de uartige amerikanske vælgere var så barnagtige at vælge Donald Trump til USA's kommende præsident. Mediemaskinens favorit var uden tvivl fru Hilary Clinton. I Europa, også i Danmark, var det helt 'utænkeligt' at Donald Trump ville blive valgt.

Men man skal passe på ikke at overvurdere sit publikum. Den gode menings mediemaskine har forsøgt at italesætte masserne. Det var da klart at Trump ikke kunne blive præsident. Og nu flyder mediemaskinen over med forklaringer på 'hvorfor' de 'barnlige' vælgere stemte Donald Trump ind i det hvide hus.

Men måske er det mediemaskinen der er befolket af 'barnligheder', der finder det i sin orden at vide hvilke 'holdninger' andre mennesker skal have. Bag ekspertens polerede facade lurer der et overlegent pattebarn. Vi er alle sammen barnlige. Men vi står ikke alle sammen ved at være det.

De barnlige rygere

Hvad har Donald Trump med rygning at gøre? Absolut ingenting. Donald Trump har ikke som sin mission at redde rygere fra rygeforbud. Men rygere kan lære noget af den politiske korrektheds fejltagelser.

Der er overhovedet ingen tvivl om at rygning er politisk ukorrekt. Det er en 'holdning' der er blevet iscenesat med tiltagende styrke i de seneste årtier. Men det er ikke nogen ægte 'holdning'. I realiteten har de færreste mennesker noget imod rygning. For dem der ikke ryger, er rygning højst en pudsig lugt.

Den politisk korrekthed der har dømt rygning 'ude' preller imidlertid af på 'underklassen'. Der fortsætter rygning med at være populært. I det hele taget er 'underklassen' ikke specielt interesseret i 'sundhed'. Selv 'overklassen' har problemer med sundheden.

Den italesatte 'holdning' er et overfladisk fænomen. Nede under den 'italesatte' holdning lurer ægtheden. Ingen bølge af propaganda kan fjerne den trang der driver mennesker til at ryge, drikke, spise og hvad mennesker nu ellers kan finde på.

Hitler

Lad os vende tilbage til udgangspunktet - Donald Trump som den næste amerikanske præsident. Lad os aktivere
'Godwins' lov. Lad os sammenligne Donald Trump med Hitler.

Det er en sammenligning der falder ud til Donald Trumps fordel. Nok er Donald Trump uforskammet i særklasse, men han er absolut ikke nogen Hitler. Donald Trump har i hele sit voksenliv været en forretningsmand. Det meste af hans formue er skabt og vedligeholdt gennem ejendomsbyggeri.

Selv om Donald Trump utvivlsomt har været en hård og uforskammet virksomhedsleder, så har han altid været konstruktiv i sine materielle mål. Så vi skal ikke forvente destruktiv adfærd fra hans side.

Det er givet at han er en flab, men der vil være grænse for hans destruktivitet. Og i øvrigt er han kun præsident. Resten af det amerikanske politiske system består af andre personer, og de vil være på vagt overfor Trumps uartigheder.
Back to content | Back to main menu