http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Laster holder de indre dæmoner i skak

Arkiv 2014


Hvorfor drikker Jeppe?. Det er et spørgsmål med forbindelse til Ludvig Holbergs komedie ”Jeppe på Bjerget”. Hovedpersonen i komedien er en fordrukken fæstebonde ved navn Jeppe. Spørgsmålet om Jeppes drukkenskab er en del af komediens tema. Men komedien giver ikke noget direkte svar på hvorfor Jeppe drikker. Det fremgår dog af iscenesættelsen, at Jeppe drikker for at udholde livets hårdhed. Ludvig Holbergs gamle komedie er således en illustration af, at mennesker har laster for at udholde livet. Om det så er noget ydre eller indre der er udfordringen spiller ingen rolle. Mennesker har forskellige vaner (eller 'laster') fordi det er med til at gøre livet udholdeligt.Det har man vidst altid. Men i de seneste årtier er denne elementære lærdom blevet udvisket. Lærdommen er blevet udvisket af en såkaldt 'sundhedskampagne'.

Hvad er sundhed?

Sundhed er et angreb på menneskers mulighed for at holde indre dæmoner i skak ved at have laster. Uanset det drejer sig om narko, sex, mad, drikke eller tobak, så er disse laster med til at holde menneskers indre dæmoner i skak.

Det er et velkendt fænomen at mennesker med alvorlige psykiske udfordringer er meget tilbøjelige til at bruge laster til at holde deres indre dæmoner i skak. På de psykiatriske institutioner er patienterne store forbrugere af tobak og kaffe. Hvis patienterne kan slippe af sted med det, vil de også være forbrugere af alkohol eller forskellige former for narko. Disse mennesker har ikke lasterne for sjov. For den psykiatriske patient er tobak, kaffe, narko eller alkohol med til at holde de indre dæmoner i skak. For dem er sundhed en trussel imod deres mentale habitus.

Mange almindelige mennesker har oplevet at få mentale knubs i løbet af livet. Det kan være i barndommen eller voksenlivet. Disse mentale knubs giver små indre dæmoner. Dem holder mennesker i skak ved at kultivere en eller flere diskrete laster. Almindelige menneskers laster er de samme som psykiske patienters laster – forbrug af narko, hang til sex, masser af mad, en flaske vin eller de daglige cigaretter. I bund og grund har almindelige mennesker ikke deres laster for sjov. De har lasterne, fordi de er med til at afrette små indre dæmoner. For almindelige mennesker er sundhed en trussel imod deres mentale habitus.

Gammel viden

Alt dette er gammel viden. Men i løbet af de seneste 20 år, har den såkaldte sundhedsbølge fortrængt denne viden. I stedet er befolkningen blevet bombarderet med en massiv hjernevaskningskampagne. Narko er lig med psykoser og 'kriminalitet'. Sex er blevet til dæmonisering af prostitution. Mad er blevet til skræmmehistorier om svært overvægtige der ikke kan ligge i en hospitalsseng. Alkohol er blevet til alkoholisme hvis man drikker mere end 7 genstande om ugen. Tobak er blevet til lungekræft, passiv rygning, forbud imod snus og dæmonisering af e-cigaretter (som ikke indeholder tobak).

De mennesker der har laster for at holde deres indre dæmoner i skak, er blevet gjort til genstand for en dæmoniseringskampagne. En elite af sundhedsfanatikere har hjernevasket mennesker til at angribe hinanden med påskud i, at det er 'godt for dem'. Man kan let få den mistanke at sundhedsfanatikerne har en last der går ud på at udøve magt over andre mennesker. Måske disse mennesker skulle tage at få sig en civiliseret last, i stedet for udøve magt over andre mennesker.

En selvudnævnt filosof

På nettet findes der mange stemmer der fortæller om disse fænomener. En af dem er en filosof ved navn Stefan Molyneux. Han har sig egen nyhedskanal, som han har kørt siden 2005. Han er en type liberalist som kaldes 'anarko kapitalist'. Stefan Molyneux er på det mest bestemte modstander af statsmagten. Selv om han på nogle punkter kan synes overdreven i visse synspunkter, så er han god at blive klog på. Han har lavet 4 'udsendelser' om menneskets indre dæmoner. De 4 udsendelser kommer også ind på hvordan mennesker holder deres indre dæmoner i skak. Alle udsendelser er på engelsk.

The Bomb in the Brain, part 1

The Bomb in the Brain, part 2 : Denne udsendelse er den mest interessante af de 4. Hvis du kun har tid til at se en af udsendelserne, så er dette den vigtigste.

The Bomb in the Brain, part 3

The Bomb in the Brain, part 4

Back to content | Back to main menu