http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Politikens kamp for det sorte marked

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


For nogen tid siden rapporterede vi om Politikens propaganda kampagne for at vende verden på hovedet. Forretninger skal handle imod deres materielle interesser ved at kontrollere om tobakskunder er mindst 18 år.I overensstemmelse med alle principperne om propaganda vil Politiken lave en række 'forsøg' om unge under 18 år kan købe cigaretter uden at blive kontrolleret. Det kan de naturligvis, så dertil behøver man ikke lave 'forsøg' der viser hvad der er indlysende.

Politikens dumhed er så enorm, at vi i nogen tid vil omtale denne avis som Pølletiken. Indholdet taget i betragtning er det et passende navn.

Den seneste artikel i Pølletikens propaganda kampagne er en reportage om nogle danske tobaksfabrikanter der angiveligt er 'desperate' over forretningers villighed til at sælge tobaksvarer til de kunder der efterspørger varerne.

Pølletiken artikel:
Overhold loven eller vi tager vores smøger fra jer

Tobaksfabrikanternes politiske korrekthed

Ifølge Pølletiken er ”Tobaksproducenterne ... vrede over, at butikker landet over ikke forstår dansk lovgivning.”

Den 'danske lovgivning' de hentyder til, er forbud imod at personer under 18 år ikke må købe tobak. Denne lov er et krav fra FN's multinationale bureaukrati ved navn WHO (Verdenssundhedsorganisationen).

Det er med andre ord ikke 'dansk lovgivning'.

Tobaksfabrikanternes moral

Danske tobaksfabrikanters moral har aldrig været specielt anløben. Naturligvis anser tobaksfabrikanter ikke børn for at være deres primære kunder. Men de ved udmærket at unge mennesker eksperimenterer med tobak. Følgelig giver det mening at sælge tobak til personer under 18 år. Men det er klart at det ikke er tobaksfabrikanters primære mål at sælge tobak til børn.

Politisk korrekthed er et nødvendigt onde for tobaksfabrikanter

Tobaksfabrikanters eftergivenhed overfor politisk korrekthed er et nødvendigt onde for at få adgang til lobbyarbejde i det politiske system. Det koster (næsten) ikke noget for tobaksfabrikanter at insistere på at overholde forbuddet imod at sælge tobak til personer under 18 år. Der er næsten ingen omsætning i det marked.

Forbuddets pris

Men vi har alle sammen en interesse i at unge under 18 år kan købe cigaretter og anden tobak lovligt. Hvis unge under 18 år ikke kan købe cigaretter lovligt, så vil de bare købe dem på det sorte marked. Det er ikke noget tobaksfabrikanter kan gøre en skid ved. Og vi som borgere har ingen interesse i at unge mennesker lærer at handle på det sorte marked.

Lov er lov

Pølletiken skriver i den ovenfor nævnte artikel, at 'lov er lov og lov skal holdes'. Det er et mærkeligt slogan. Mange love er blevet omgjort fordi de ikke kan håndhæves, eller fordi de ikke giver nogen mening.

Vi har allerede alt for mange tåbelige love. Vi har ikke brug for flere love, som bare vil blive overtrådt. I øvrigt har Pølletiken overtrådt love flere gange. Så det er mærkeligt at gøre sig til talsmand for at 'lov er lov og lov skal holdes'.

Tåbelige love skal ikke overholdes, de skal fjernes.

Tobak-jatak.dk

D. 2-5 2017Back to content | Back to main menu