http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Antiryge dræberen

Arkiv 2013
Efter en mere end 60 år lang larmende antirygekampagne, er det trommet ind i hovedet på ethvert individ, at lungekræft skyldes rygning. De mennesker der aldrig har røget, føler sig helt sikre på at de ikke vil få lungekræft. En nagende tvivl eksisterer dog, hvis man har lugtet til den altdræbende tobaksrøg. Passiv rygning spøgelset er også blevet trommet ind i hovedet på ethvert individ.

Men vi er dog stadig nogle, der har indset at lungekræft ikke bare handler om rygning. Vi afventer, at en tragedie vil udspille sig. Det er en tragedie som man ikke i sin vildeste fantasi kan forestille sig. Det er en udvikling der effektivt vil slå antirygekampagnen ihjel. Den udvikling vi taler om, er udviklingen i lungekræft.

Meget få mennesker er reelt i stand til at tænke den tanke, at det er lungekræft der vil tage livet af antirygekampagnen. Det vil være en helt uventet udvikling. Men den er tilsyneladende på vej. Og udviklingen finder sted i det småpuritanske USA, hvorfra en stor del af den aktuelle antirygekampagne bliver dirigeret.

Det er en nyhed at antallet af aldrig-rygende kvinder i USA står for et stærkt stigende antal lungekræfttilfælde. Det overrasker de såkaldte eksperter. Læger kender ikke forklaringen.

Det er en pudsig måde at ramme nyheden ind. I realiteten er nyheden en helt anden. Nyheden er at antallet af lungekræft tilfælde blandt amerikanske kvinder fortsætter med at stige, selv om de ryger meget mindre end de gjorde tidligere. Og at udviklingen er mest iøjnefaldende blandt kvinder der aldrig har røget.

Hvad kan mon forklaringen være på det .?

For den der er hjernevasket med forestillingen om at rygning forårsager 90 % af al lungekræft, må det synes som et uoverkommeligt mysterium. Men for de af os der har frigjort os for den forstilling, er forklaringen helt ligetil. Der er intet uventet i udviklingen. Forklaringen er at
det ikke er rygning. Det er en meget enkel og simpel forklaring. Hvor svært kan det være.?

Antirygekampagnen er meget farlig for ikke-rygere. Såvel ikke-rygere, som læger og hele bundtet af 'oplyste eksperter' tror at lungekræft skyldes rygning. Det tror de på grund af 'eksperternes' antirygekampagne. Så når en ikke-ryger får de kendte symptomer på lungekræft og henvender sig til lægen, bliver symptomerne fortrængt og overset. Vedkommende er jo ikke-ryger.

Derefter spilder man tiden med alle mulige andre diagnoser, som er forkerte. Og når man endelig opdager at den renfærdige ikke-ryger har lungekræft, så er det for
sent. Lungekræften har udviklet sig så langt at den ikke kan helbredes.

Antirygekampagnen vil gå sin undergang i møde. Det viser al historisk erfaring. Og det ser ud som om det netop er lungekræft der vil lægge antirygekampagnen i graven. Når det sker, vil al snak om 'forebyggelse' forsvinde, og man vil gå i gang med at finde en effektiv kur. Den kur vil alle kunne få glæde af, såvel rygere som ikke-rygere. For vi har brug for en kur, det er helt tydeligt. Og antirygekampagnen har forsinket kuren i over 60 år. Så antirygekampagnen fortjener at blive lagt i graven.

More non-smoking, young women developing lung cancer

Lung cancer rises in non-smoking women
Back to content | Back to main menu