http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Sundhedsfascisternes kamp imod modebranchen

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


Nyhedsmediet Pølletiken har givet sundhedsfascisterne frit løb i en artikel rettet imod modebranchen. Hvad er det så lige der er sket? Jo, Copenhagen International Fashion Fair (en del af modebranchen) har brugt PR billeder der viser 2 modeller der ryger, som led i at præsentere noget modetøj. Det er faldet sundhedsfascisterne for brystet. Og Pølletiken har givet dem spalteplads.Pølletiken, 2/2-2018: Cigaretrygende modeller skaber debat i den københavnske modeuge

Overskriften i Pølletiken er direkte misvisende. Der er overhovedet ikke tale om nogen debat. Derimod er der tale om nogle sundhedsfascisters hysteriske skrigerier. Det er noget skrigeri der har overrasket modebranchen. De er blevet så skræmte af skrigeriet, at de har lovet ikke at bruge billederne af de rygende modeller igen.

Sundhedsfascisternes selvfede opfattelser

En førende sundhedsfascist i Folketingets Sundhedsudvalg, Flemming Møller Mortensen (S) giver den gas med følgende udtalelse i Pølletiken:

'Jeg synes, at kæden totalt hopper af for modebranchen, når de med billeder af modeller, der skal eksponere tøj, i mine øjne som det primære eksponerer tobaksrygning.'

Nøgleordene er '...i mine øjne...'. Verden kan ifølge Flemming Møller Mortensen kun anskues på den måde han selv ser den.

Mon ikke modebranchen er mere interesseret i at sælge tøj end cigaretter? Det skulle man mene. Så modebranchen viser nok tøjet på nogle modeller der ryger, fordi branchen mener det vil skabe interesse for tøjet.

Sundhedsfascisternes moral

Den 27/1-2018 bragte Pølletiken en anmeldelse af en bog med titlen ”Uncommon People – The Rise and Fall of the Rock Stars.”. Det var lige præcis 6 dage før den harmdirrende artikel om de rygende fotomodeller.

Pølletiken, 27/1-2018: Rockstjernen er død dræbt af småborgerlig pænhed og internettet

Klik ind på artiklen. Bemærk billedet.

Hvor er sundhedsfascisten fra Folketingets Sundhedsudvalg, Flemming Møller Mortensen henne? Hvorfor har han ikke stillet følgende aggressive spørgsmål:

'Jeg synes, at kæden totalt hopper af for Pølletiken, når de med et billede af en rockstjerne, der skal eksponere en bog, i mine øjne som det primære eksponerer tobaksrygning.'

Hvorfor har sundhedsfascisten Flemming Møller Mortensen undladt at råbe op om at hans 'første tanke var, at tobaksindustrien var sponsor'?

Hvorfor er anmelderen af bogen ikke blevet beskyldt for at være betalt af tobaksindustrien? Eller måske har Pølletiken modtaget betaling af tobaksindustrien for at bringe billedet?

Konklusionen er at det egentligt bare handler om det gamle mundheld:

”Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt”

Tobak-jatak.dk

D. 5 - 2 2018

Back to content | Back to main menu