http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Et folketingsvalg uden antirygning?

Arkiv 2018


Der kommer et folketingsvalg indenfor det kommende år. For os er det vigtigt at se på hvad det kan betyde for rygere.Når man følger med i medierne, er det klart at indvandring er blevet valgkampens vigtigste tema. Desuden er 'velfærd' det næstvigtigste tema. Med velfærd menes i dette tilfælde, at der skal 'bruges flere penge' på velfærd.

Da 'sundhed' ikke indgår i de aktuelle politiske temaer, er det klart at rygning ikke kommer til at fylde ret meget i valgkampen.

Hvem kan rygeren stole på?

Hvis man behandler rygning som det eneste politiske tema man måler efter, er der tre politiske partier man skal have øje på.

Liberal Alliance er et meget frihedsorienteret parti. Det er klart at partiet ikke bryder sig de restriktioner der er på rygning. Partiet bryder sig heller ikke om de høje afgifter på tobak. Men frihed er mere end rygning og tobaksafgifter. Så på en lang række andre områder bryder partiet sig ikke om restriktioner, skatter og afgifter.

Vurderingen er her, at bedømt på rygersagen bør man kunne stole på Liberal Alliance.

Dansk Folkeparti er et nationalistisk orienteret parti, som er tilhænger af stor velfærd. Partiet bryder sig ikke om at rygere er forfulgte. Partiet forsøger også at være den lille mands parti. Så Dansk Folkeparti bryder sig ikke om restriktioner på rygning og høje cigaretafgifter.

Vurderingen er her, at bedømt på rygersagen kan man stole på Dansk Folkeparti.

Nye Borgerlige er en ny spiller i det politiske univers. På mange måder minder Nye Borgerlige om Liberal Alliance. Men der er en afgørende forskel. Nye Borgerlige profilerer sig på indvandrersagen. Antirygning har ingen stor plads i partiet.

Forventningen er derfor at Nye Borgerlige kan anses for at være relativt venligt stemt overfor rygerne, omtrent på linje med Liberal Alliance.

Hvem er forræderne?

Der er 4 politiske partier der er de værste. Det er Det Radikale Venstre, Alternativet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Disse partier er decideret antirygning. For disse partier er ingen bestemmelse, afgift eller forbud imod rygere for strengt. Ingen nedrig behandling er stærk nok. Så dem kan rygeren slet ikke regne med.

Medløberne

Resten af Folketingets partier kan anses for at være medløbere. De render i den ene eller anden retning. Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative er først og fremmest interesseret i at være 'regeringsbærende' partier. Og hensynet til rygerne er en mindre sag. Rygerne kan let ofres. Så disse partier ved man ikke helt hvor man har, når det drejer sig om rygning, tobak og dampning.

Indvandring og velfærd først

De primære temaer for valget ser ud til at være indvandring og velfærd. Med 'velfærd' menes om der skal bruges flere eller færre af borgernes penge. De mange indvandrere har gjort borgerne mistænksomme. Og med god grund – mange indvandrere kommer til landet med en middelalderlig indstilling.Berlingske: DF og LA i København vil lempe rygeforbud for ansatteTobak-jatak.dk D. 10 - 10 2018


Back to content | Back to main menu