http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Puritansk lægestand jagter højere alkoholafgifter

Arkiv 2016 > Arkiv 2015


Efter mange års håbløs kamp imod grænsehandel, har det politiske Danmark holdt afgifter på alkohol nede på et fornuftigt niveau. Men lægestanden lægger nu op til at afgifterne på alkohol skal i vejret (igen). De altid ivrige tilhængere af afgifter i Socialistisk Folkeparti giver opbakning til afgifterne. I Socialistisk Folkeparti kan man åbenbart ikke få nok at at bruge andre menneskers penge. Så der er udsigt til at tåbelighederne med høje afgifter igen skal udspille sig.Det er lektien om at historiens fejltagelser gentages i en uendelighed. Lektien er altid den samme, angreb på alkohol giver altid bagslag.

Historiens lektie

Det bedst kendte eksempel på tåbeligheden i at angribe alkohol, er det amerikanske spiritusforbuds fiasko. Det amerikanske spiritusforbud varede fra 1920 til 1933, Det kan du læse om i artiklen
Kong Alkohol.

Et af de mest berømte skydevåben fra det 20. århundrede, er kendt fra det amerikanske spiritusforbud. Den fremragende Thomson maskinpistol var et våbenteknologisk vidunder. I 1920 var den så dyr, at mange politidistrikter i USA ikke havde råd til at anskaffe den. Men trangen til alkohol var (og er) så stærk, at amerikanske spritsmuglere havde råd til den. Så spiritusforbuddet var med til at gøre Thomson maskinpistolen berømt.Thomson maskinpistolen var så dyr, at to af de berømte maskinpistoler på et tidspunkt kostede lige så meget som den berømte Ford model T bil. Spritsmuglerne havde rigeligt råd til Thomson maskinpistoler og datidens luksusbiler. Spritsmuglerne kørte ikke i den lille Ford model T!

Efter 13 års krig imod alkohol, opgav den politiske elite i USA kampen og ophævede det amerikanske spiritusforbud.

Lægestandens dumhed

Nutidens puritanske lægestand har åbenbart ikke taget ved lære af det amerikanske spiritusforbud. Lægestandens dumhed skal gentages. Det starter med høje afgifter, og slutter med forbud. Og lektien er altid den samme. Angreb på alkohol ender i fiasko.
Lægestanden indleder sit nuværende angreb med udtalelser som:

”Derfor må vi se på, hvordan man kan hæve priserne, som er et velkendt middel, vi ved virker i forhold til at sænke forbruget.”

Lægestanden mener at man skal hæve afgifterne på alkohol. Det var sandelig en originalt forslag. Det har vi aldrig hørt om før..... Man kunne jo også lægge afgifter på fedt.......Eller sukker..... Eller tobak....Det ville være klædeligt om lægestanden satte sig ind i Thomson maskinpistolens historie, og tog alvorligt ved lære af den. Så kunne vi fremover slippe for at lægestandens tåbeligheder bliver gentaget i en uendelighed.


Tumper.Læger: Sæt prisen op på sprut


Tobak-jatak d. 2. januar 2016
Back to content | Back to main menu