http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Kapitel 30 : Det blev Balder som afslørede hvorfor Aser var anderledes end Abeloner og hvordan de var blevet til !

Oda har ordet > Kapitel 1 - 13 > Kapitel 14 - 32


Det blev Balder som afslørede

hvorfor Aser var anderledes end Abeloner og hvordan de var blevet til !


Han lå og sov da hun kom, men vågnede hurtigt og hilste på hende som om de havde kendt hinanden længe. Det undrede hende ikke mere, at Aserne vidste hvem hun var og opfattede hende som en de var fortrolige med. De sludrede lidt om vejr og vind, og da hun efterlyste historien om, hvorfor Abelonerne ville ligne Aserne og hvordan de var kommet til verden, strakte han sig, gabede og sagde: - Har du en smøg, jeg fik ingen med og hvis jeg skal ihukomme de gamle tider, må mit minde styrkes.
Oda rakte ham en cigaret, tændte for ham og sagde: -
Frigg, Odin og Gefion ryger, er det noget i gør alle sammen?

Balder:

Det har vi gjort siden Thor havde tobak med fra en tur med en der hed Leif. Thor fik det af en flok som holdt til et sted de var sejlet til, som sagde det var en gave til guden. De troede nemlig han var en gud, på grund af hans flotte kobberfarvede hår og den hammer han altid slæber rundt på. De havde aldrig set noget lignende og var blevet meget imponerede. Selv havde de røget tobak så længe de kunne huske og mente det var det bedste de havde. De lærte ham også hvordan den skulle ryges og fortalte om de gode egenskaber der er i tobak. Det er mange, men det ved Thor mest om. Du træffer ham nok en dag, hvis det passer ham at komme her. Jeg ved kun, at jeg blev klogere, rygningen styrkede min opmærksomhed, jeg så det der gemmer sig bagved ordene. Den fine lyseblå røg viste hvor flygtigt og snørklet det Abelonerne tror på er, jeg så hvordan de misbrugte og misforstod hinanden og den klode de bor på. Og især hvor meningsløse deres printede dokumenter er.Om du bruger en hammer og en majsel til at hugge runer
i en sten,
andre tegn med spidsen af en gåsefjer i dokumenter
og forsyner dem med laksejl og stempler,
eller mere moderne skriveredskaber, som f. eks computere
er resultatet det samme.
Den der vil tyde det der er nedfældet fortolker og forstår efter
sin egen opfattelse,
forandres hele tiden
og der er ikke to som opfatter på samme måde.Jeg ved godt at det ikke besvarer dit spørgsmål, men vi samler ikke på kadavere og påstår ikke at vi ved alt, hvad skulle vi bruge det til? Vi har ikke storhedsvanvid. Men når jeg tænker mig lidt om, er vi blade fra Ydraggsil - livets træ. Engang langt tilbage i fortiden, fik en voldsom storm brækket en gren af det træ og trak den ud i havet, langt ud på det dybe vand. Her blev vi formet af bølgerne, filet til som havet gør med alt som bliver smidt i det, fik den form vi stadig har; men vi havde ikke gæller - som fisk - måtte op over vandet for at ånde. Vi trivedes ikke særlig godt og en dag bar en stor bølge os ind på en strandbred. Der er en masse detaljer jeg ikke kan huske, men vi havnede altså her højt mod nord. Og her blev vi. Her var alt hvad vi havde brug for, masser af ilt fra skovene langs stranden, føde forsynede skoven os også med. Og det lange ophold i havet havde gjort os udødelige. Det er i store træk vores fødsel, eller hvad du vil kalde det. At vi blev som vi er har hele tiden har været - en gåde - for Abelonerne, som de ikke kan løse. Vi giver os ikke af med gætterier, har hørt og set det Abelonerne springer over i deres dokumenter og systemer. Vi har været her - længe. Længe før Abelonerne skilte sig ud fra de andre aber, smed det meste af pelsen og i stedet fik hvad der fulgte med af særheder - som storhedsvanvid og krigeriskhed.

Anderledes kan jeg ikke forklare det. Hvis det ikke er nok, kommer du til at spørge en af de andre.
Freya har en morsom historie om hvorfor Abelonerne ville ligne os, og kan fortælle den bedre end jeg.
Den har vi moret os meget over,
sagde han og forsvandt.

Back to content | Back to main menu