http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Når afgifter skaber forbrydelser – i New Zealand

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


Staten i New Zealand har i mange år ligget under for antirygerne. Hver gang antirygerne forlanger noget, adlyder staten. Cigaretter og tobak er belagt med ekstremt høje afgifter. Det har de barnagtige antirygere 'regnet ud' vil 'hjælpe rygerne' til at holde op.

Det skaber et potentielt marked for smugler cigaretter. Men der er flere konsekvenser.De skyhøje afgifter forvandler cigaretter til en slags guld. Forretninger der sælger lovligt afgiftsbelagte cigaretter bliver i New Zealand udsat for grove røverier. Røverne stjæler cigaretter som de videresælger til en pris der er lavere end de afgiftsbelagte cigaretter. Det er en ekstremt profitabel handel.

Røverne er villige til at bruge vold. Det bringer lovlydige forretninger i yderste fare. Og røverne har en stærk konkurrencefordel over de lovlydige forretninger.


Hjælp – til at fastholde problemet

Lovlydige forretninger har klaget deres nød til staten i New Zealand. Forretninger har lavet offentlige høringer og endda et optog for at skabe opmærksomhed.

Staten har bebudet at den vil give økonomisk støtte til at 'sikre imod røverierne'. Det vil naturligvis ikke have nogen betydning. Det er afgifterne der fodrer incitamentet til røverierne. Udover de idiotiske afgifter vil staten altså indføre et ligegyldigt program til at 'sikre imod røverierne'.

Den eneste sikre måde at afskaffe røverierne, er ved at
sænke afgifterne! Men staten i New Zealand ligger under for antirygerne. Så statsmagten vil ikke sænke afgifterne. Det er endda planlagt at afgifterne skal stige år for år. Så problemet med røverierne bliver endnu større!

Statens økonomiske støtte til at 'sikre imod røverierne' fungerer udelukkende som støtte til at fastholde de idiotisk høje afgifter. Antirygerne har lokket staten i en fælde med afgifterne. Og staten kan ikke vikle sig ud af sin dumhed.

Avisen ”The New Zealand Herald” har i en ledende artikel udstillet dumheden i at cigaretafgifterne er så høje. Den ledende artikel beskriver røverierne:

Link:
Tobacco the New Gold

Tobak-jatak.dk

D. 8 - 6 2017


Back to content | Back to main menu