http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


The Telegraph blæser låget af passiv rygning skandalen, igen!

Arkiv 2013


Den 6. december 2013 blev en ny stor undersøgelse om sundhed offentliggjort på internettet. Undersøgelsen viser at passiv rygning ikke kan dokumenteres til at være kræftfremkaldende. Det har Tobak-Jatak.dk rapporteret om.
I reportagen blev det forudsagt, at ingen medier ville interessere sig for undersøgelsen. Danske medier har selvfølgelig ikke interesseret sig for undersøgelsen. Men der er i hvert fald et udenlandsk medie der har fattet interesse for den. Det er den britiske avis The Telegraph, der er ved at blæse låget af passiv rygning skandalen.

Nu er det anden gang The Telegraph fremhæver skandalen om passiv rygning. The Telegraph gjorde det allerede i 1998. Dengang medvirkede The Telegraph til at presse IARC til at offentliggøre resultaterne af en meget stor europæisk undersøgelse om passiv rygning. IARC's undersøgelse viste, at man ikke kan dokumentere passiv rygning til at være kræftfremkaldende. Den historie bragte The Telegraph.

Nu blæser The Telegraph låget af passiv rygning skandalen igen. Det sker i en artikel under overskriften
Passive smoking – another of the Nanny State's big lies
(oversat til dansk betyder det ”Passiv rygning – endnu en af barnepige statens store løgne”).

I artiklen nævnes det, at den største passiv rygning undersøgelse der nogensinde er lavet fik trukket bevillingerne væk, fordi det blev klart, at undersøgelsen ikke ville nå frem til det 'politisk korrekte' resultat. Det var
Enstrom og Kabats store undersøgelse offentliggjort i 2003. Dengang var danske medier tavse som graven om undersøgelsen.

Artiklen beskriver også hvorledes passiv rygning er et retorisk begreb, der skal bruges som krigsretorik overfor rygere. Det reelle antal mennesker der dør af passiv rygning er nærmere nul, end noget andet tal.

The Telegraph har gjort det igen. Avisen har blæst låget af passiv rygning skandalen. Men forvent endelig ikke, at noget dansk medie vil nævne det. Det ville jo ødelægge deres
gode sag ...


Back to content | Back to main menu