http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Den hellige, islandske gral 'løser rygning'

Arkiv 2018


Der er en skattejagt i gang. Det er jagten på den hellige gral – 'det røgfrie samfund'. Ifølge et rygte, som nyhedsmediet Berlingske har opsnappet, findes den hellige, røgfrie gral i Island. Det er der kommet en begejstret artikel ud af. I Gentofte kommune vil de have den hellige, islandske, røgfrie gral. Denne 'løsning' omfatter i øvrigt også alkohol.Berlingske: Island har løsningen

Massivt sundhedspoliti

En hurtig gennemlæsning fortæller at i Island har man taget en koordineret indsats i brug. Den omfatter følgende massive kontrolindsats:

Forældre skal være sundhedspoliti for børn.
Børn skal have 2 – 4 ugentlige 'fritidsaktiviteter', som forældrene kører børnene til.
Børn køres til og fra skole i skolebus.
Til 'gymnasiefester', kan unge bliver udsat for alkoholtest.
Lærere, pædagoger og fritidsmedarbejdere skal være sundhedspoliti.
Forældre skal deltage i aftenpatruljer for at kontrollere om unge ryger og drikker 'på gaden'.

Kasernestat Island

Island er et lille land med en lille befolkning. Det er et isoleret ørige midt i Atlanterhavet. Under de vilkår er det muligt man kan organisere et sådant 'sundhedspoliti'. Sådan er Danmark slet ikke.

Islandske 'eksperter' hævder at 'udviklingen' er gået fra at 42 % unge i 1998 havde drukket alkohol, til at 6 % af unge i 2014 havde drukket alkohol. Hvad tallene er for rygning er ikke oplyst.

Givet er det, at færre unge i Island har drukket alkohol i dag, end i 1998. Men at det kun skulle være 6 % virker tvivlsomt. Mon ikke de unge har lært at de skal lyve om deres alkoholvaner? Og hvad med rygning?

De islandske unge der ryger og drikker er gået under jorden. Det er klart.

Gentoftes jagt på den hellige gral

I Gentofte kommune giver bykongen, borgmester Hans Toft (K) udtryk for begejstring over de islandske metoder. Hvis Hans Toft kan flytte Gentofte kommune ud til en øde ø midt i Atlanterhavet, kan det være at de islandske metoder vil virke.

Men en nøgtern vurdering er, at der ikke findes nogen hellig gral, uanset hvor den måtte komme fra.


Tobak-jatak.dk D. 22 - 5 2019

Back to content | Back to main menu