http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Ingen klar forbindelse mellem passiv rygning og lungekræft

Arkiv 2013


De såkaldte nyhedsmedier har i årevis været fulde af historier om passiv rygning. Især har der huseret historier om at passiv rygning skulle være kræftfremkaldende.Enhver der har haft energi til at sætte sig ind i sagen, har naturligvis for længst opdaget at passiv rygning ikke er dokumenteret til at være kræftfremkaldende.

En ny, meget stor undersøgelse, offentliggjort i 2013, har ikke fundet nogen forbindelse mellem passiv rygning og lungekræft blandt ikke-rygere. Derimod har undersøgelsen bekræftet en statistisk association mellem aktiv rygning og lungekræft.

Undersøgelsen

Undersøgelsen er offentliggjort den 6 december 2013. Den er offentliggjort på Journal of the National Cancer Institute.
Abstraktet kan læses på
dette link.

Undersøgelsen er ret stor. Den omfatter 76.000 amerikanske kvinder. Undersøgelsen drejer sig ikke kun om rygning, men helbred generelt. Om passiv rygning konkluderes, at da der ikke er nogen klar forbindelse mellem passiv rygning og lungekræft, må man søge efter andre risikofaktorer for sygdommen (blandt ikke-rygere).

Tavshed i medierne

Undersøgelsen vil ikke blive nævnt i medierne. Der vil ikke komme en eneste overskrift om undersøgelsen. Medierne undersøger ikke noget af egen drift. Medierne fodres af organisationer.

De eneste organisationer af betydning der fodrer medierne om rygning, er de såkaldte sundhedsorganisationer. Ingen af disse organisationer kunne drømme om at udsende en nyhed om at passiv rygning ikke kan dokumenteres til at være kræftfremkaldende.

Derfor vil der ikke stå noget i medierne om det.

Krigsretorik

Passiv rygning er krigsretorik mod rygere. Den passive rygning skal skabe et billede af rygere som en slags spedalske. Passiv rygning er et begreb der skal bruges som påskud til at angribe rygere, til at udsætte dem for udplyndring gennem afgifter og til at gennemføre lovbefæstede rygeforbud. Alt dette sker i det godes navn.

Men passiv rygning statistikker er blevet fremstillet som videnskab. Dermed er videnskabsbegrebet blevet perverteret i en politisk sags tjeneste. Passiv rygning statistikker er ikke videnskab. Hvis passiv rygning statistikkerne beviser noget som helst, så er det at man ikke kan dokumentere passiv rygning til at være kræftfremkaldende. Passiv rygning er fuldstændig harmløst.


Hvis ikke rygning havde været systematisk problematiseret, så var statistikkerne om passiv rygning blevet totalt ignoreret.
Back to content | Back to main menu