http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Rygernedrakningens pris

Arkiv 2018


Efter mange års nedrakning af rygere, kaldet en ’sundhedskampagne’, kan rygere udsættes for urimelig behandling med lethed. Befolkningen har i årtier, i stigende omfang, fået et billede af rygere som udskud. Der er stadigvæk mennesker der tager rygerne i forsvar. Men mange andre udviser en ringeagt for rygere.

Et område hvor nedrakningen af rygere er synlig, handler om brugte varer, som rygere udbyder til salg. Fordi det er rygere, må de forvente en lavere pris på deres brugte varer. Dette gælder for møbler, tøj og biler. Det er ikke 100% sikkert prisen bliver påvirket af rygningen, men antallet af købere er færre, og rygningen bruges som påskud til at byde en lavere pris.

På et specielt område – boligen, må ivrige rygere forvente et nedslag som følge af hetzen imod rygerne. Værre bliver det hvis der er tale om en lejebolig. Rygningen åbner for at udlejer kan tage sig en strafafgift for at ryge.

Senest har givet sig udslag i groft tilfælde, hvor en udlejer har belønnet sig selv på rygende lejeres bekostning:

EB, den 6/12-2020: Ægtepar har røget indenfor i 11 år.

I det nævnte tilfælde, synes udlejeren at han skulle belønne sig selv med renovering af lejemålet for 170.000 kroner! Det er et ret højt beløb for at ryge indenfor. Tydeligvis har udlejeren forsøgt at bruge nedrakningen af rygere til at trække penge ud af rygende lejere.

Lejernes Landsorganisation (LLO) har kigget på sagen. LLO udtaler at de er ’vant til at se store tal, men ved 147.000 i fraflytningsregning, hvor der ikke er misligholdelse, så spærrer vi øjnene op’.

Udlejeren forsvarer sig med klynk om at ’at lejer har smadret min lejlighed for 300.000’.Denne sag havner givetvis i Huslejenævnet.

Sundhedens pris

Sundhedskampagnen imod rygning er ført an af Kræftens Bekæmpelse. De gnider sig i hænderne hver gang de kan jokke stigmatiseringen af rygere op. Om det koster rygere arbejdet eller andre former for tab, er Kræftens Bekæmpelse kun glade for.


Det sker jo i ’kærlighedens’ navn. Det er jo for rygernes egen skyld! Det kan jo bare ’kvitte cigaretterne’…..


En hel befolkningsgruppe påføres urimelige omkostninger og afgifter – og det fremstilles som en form for kærlighed!


Så hellere have ærlige fjender!


Tobak-jatak d. 12 - 12 2020


Back to content | Back to main menu