http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Kafkask lovforslag om e-cigaret regulering

Arkiv 2016 > Arkiv 2015


Sundhedsfascismen er gået i blodrus over e-cigaretter. Sundhedsfascismen vil have e-cigaretter forbudt, hvilket de formelt set allerede er. Sundhedsfascismen vil have nikotinholdig e-cigaretvæske forbudt, hvilket den allerede er. Og endelig vil sundhedsfascismen have damp sidestillet med rygning. Det vil sige at man ikke må dampe indendørs de steder hvor loven forbyder rygning. Det er det ikke endnu.

Efter en kort ’debat’, hvor sundhedsfascister har foregivet at 50 børn kan blive slået ihjel af en flaske nikotinholdig e-cigaretvæske, har regeringen fremsat ’sit lovforslag’ om regulering af e-cigaretter. Forslaget er alt hvad sundhedsfascismen har forlangt. Dampernes indvendinger er blevet hørt med det døve øre. Damperne er blevet ignoreret. Det er helt som forventet.

Sundhedsminister Nick Hækkerup, der altid er frisk på et opdragende forbud, har redegjort for lovforslaget på følgende måde:

Grundlæggende kommer der til at ske det, at e-cigaretter og almindelige cigaretter kommer til at være omfattet af samme slags regulering. Det vil sige, du skal være 18 år for at købe dem.

Desuden vil det fremover være ulovligt at dampe, hvor det i dag heller ikke er tilladt at ryge. Og så vil regeringen rydde op i markedet.

Det sidste betyder i praksis, at alle e-cigaret-produkter skal godkendes af Sikkerhedsstyrelsen, før de kan sælges her i landet.

Vi er alle børn

Det giver naturligvis ingen mening at forbyde personer under 18 år at købe e-cigaretter. En e-cigaret er et dampapparat. Et forbud imod at købe e-cigaretter er lige så meningsløst som et forbud imod at købe dampstrygejern.

Forbud imod at købe nikotinvæske er lige så tåbeligt som forbud imod at købe cigaretter. Personer under 18 år kan sagtens købe cigaretter - direkte som indirekte. Så kan de også købe nikotinvæske.

Passiv rygning spøgelset

Dampning vil blive sidestillet med rygning i rygelovens rygeforbud. I sin tid blev indendørs rygning i ’det offentlige rum’ forbudt på grundlag af noget fabrikeret ’videnskab’ om at passiv rygning skulle være kræftfremkaldende. Det er naturligvis noget sludder at passiv rygning er kræftfremkaldende. Det er blot et komfortabelt påskud til at indføre forbuddet.

Sundhedsfascister har ikke ulejliget sig med at fabrikere ’videnskab’ om at ’passiv damp’ skulle være kræftfremkaldende. Sundhedsfascismen har allerede skaffet sig retten til indendørs forbud. Sundhedsfascismen har blot forlangt at dampning skulle sidestilles med rygning, og dermed er det tilsyneladende blevet. Hvad de ønsker, skal de få.

Godkendelse af Sundhedsstyrelsen

Regeringen hævder at den vil ’rydde op i e-cigaret markedet’. Det vil den gøre ved at tildele Sundhedsstyrelsen egenrådig ret til at ’godkende’ e-cigaret produkter.

Sundhedsstyrelsen er landets højeste sundhedsfascistiske institution. Sundhedsfascister hader e-cigaretter, og ønsker dem forbudt. Det er derfor meget let at forudsige hvad ’godkendelse af e-cigaret produkter’ betyder.

Det betyder at Sundhedsstyrelsen ikke vil godkende ét eneste e-cigaret produkt. Det er muligt enkelte naive fabrikanter vil indsende ansøgninger om godkendelse af e-cigaret produkter. Men Sundhedsstyrelsen vil finde ethvert e-cigaret produkt uegnet til godkendelse. Der vil ikke blive godkendt noget som helst.

Formelt set vil e-cigaret produkter være lovlige. I praksis vil intet brugbart produkt blive godkendt. Reelt vil e-cigaretten være forbudt, ligesom den er det i dag.

Sundhedsfascismens magt

Lovforslaget er en demonstration af hvilken totalitær magt sundhedsfascismen besidder. Reelt er ’regeringen’ bare et gummistempel for sundhedsfascismens magtudøvelse.

Hvis dampere har tænkt sig dampe, hvis de vil købe nikotinvæske og e-cigaretter bliver de nødt til at blæse på sundhedsfascismen. De bliver nødt til at blæse på Sundhedsstyrelsen. Det er den eneste måde damperne kan sætte sig i respekt på – ved at blæse på rygeloven.

Ekstra Bladet: Sådan strammes reglerne for e-cigaretter.

Tobak-jatak d. 7/4 2015

Back to content | Back to main menu