http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Hvor finder man smulgercigaretter

Arkiv 2018Siden onsdag den 20. maj 2020, har det været forbudt at sælge cigaretter og cigarettobak med menthol smag i hele EU. Dette er naturligvis endnu et trin på vejen mod det totale forbud imod tobak.


BT: Den sidste mentholcigaret solgt i Danmark


Det er klart at antirygerne vil have at dem der ryger menthol cigaretter skal holde op med at ryge. Det er ikke hvad antirygerne siger. Men det er deres intention. Glem alt om deres sofisme om at det vil ’forebygge’ at unge ’begynder at ryge’ I Danmark og det meste af Europa, er det primært ældre rygere der ryger menthol cigaretter. Det er kun i USA at menthol cigaretter tiltrækker unge.

Forbuddet rejser spørgsmålet om hvad rygerne af menthol cigaretter vil gøre ved det forbud?

Rygernes svar.

Der er vel 5 mulige reaktioner.


1) Rygerne bøjer sig for antirygernes ’overmagt’ og holder op med at ryge.

2) Rygerne skifter over til at ryge cigaretter uden menthol.

3) Rygerne overgår til at købe menthol cigaretter på det sorte marked.

4) Rygerne begynder at rulle deres egne mentholcigaretter.

5) Rygerne overgår til et lovligt alternativ med menthol smag – PM’s IQOS med HEETS.


Smuglercigaretter


I denne artikel skal vi udelukkende forholde os til punkt 3).


For de fleste rygere af menthol vil det være en helt ny oplevelse at opsøge det sorte marked. De vil givetvis ikke vide hvordan man skal gribe det an.


Hos Tobak-jatak kender vi ikke alle detaljer om smuglertobak. Men vi har studeret meget materiale om emnet. Det fortæller os hvordan man kan gå i gang med at opsøge det sorte marked for tobak.


Foreslået fremgangsmåde


Jeg bruger ikke selv det sorte marked. Men hvis jeg selv skulle opsøge det for at købe tobak, var der to steder jeg ville begynde. Dette kan være en inspiration til dig der leder efter smuglercigaretter.

1) Privatejede kiosker, der ser ud som om de er økonomisk presset.

Den type kiosker, der ofte er ejet og drevet af immigranter, kan have et sort salg af tobak 'under disken'. Et godt sted at finde de kiosker, er at lede efter dem i kvarterer hvor der bor mange med lavere indkomster og bistandsklienter. I Københavnsområdet vil Nørrebro og Ishøj være gode bud på hvor man kan finde den type kiosker. Jeg ved ikke hvordan du klæder dig, men sørg for ikke at virke usædvanlig.

Og du skal ikke gå i 7-11 eller andre 'kæde kiosker', de er alt for regelrette.

2) Sælgere af forskellige former for narko.

Det vil være særligt relevant at opsøge sælgere af hash eller cannabis. I København foregår salget i området omkring Christiania. Hvis man stiller sig i området, burde man snart kunne opdage hvem det kan være.

Måske vil en af dem henvende sig og spørge om du kunne tænke dig at købe noget. Så kan du sige tak, og at du er er interesseret i tobak - specielt cigaretter. Måske kender cannabis sælgeren nogen der sælger cigaretter.

Hvis du opdager en sælger, kan du selv henvende dig. Spørg til om han sælger noget og bring samtalen hen på tobak - og særligt cigaretter. Og spørg om han kender nogen der sælger cigaretter.

Vær forsigtig!

Når du går ind på det sorte marked, har du med mennesker at gøre som er 'anderledes' end dem du finder i et supermarked eller en tøjforretning. Du kommer tæt på forbrydersegmentet af befolkningen. Du skal indrette din opførsel derefter.

Lad være med at ligne en der har mange penge eller værdigenstande på dig. Hvis du har dyre smykker, ure eller dyrt tøj, så lad det ligge derhjemme. Du skal kun have kontanter nok til at købe de cigaretter du forventer at købe. Og vær opmærksom på om der foregår noget bag din ryg. Når du er færdig med dit køb, bør du 'forsvinde i mængden'.

Vi har forskellige artikler der fortæller om det sorte marked for tobak. Du må selv trevle vores artikler igennem og finde dem. Her er en af dem, som indeholder link til en dokumentar om det sorte tobaksmarked i Australien:

Australien amok i smuglercigaretter

Tobak-jatak

Vores mission er at udbrede kendskabet til antirygning, dens negative konsekvenser og dem der står bag dem.

Vi formidler ikke handel med tobak. Ej heller har vi kontakter til det sorte marked. Så du får ingen navne af os. Vi har ikke nogle navne. Vi kender ikke specifikke produkter eller steder hvor man kan købe noget.

Vi hører gerne fra dig.

Hvis du selv gør nogle erfaringer, hører vi gerne fra dig. Men vi vil ikke have navne på personer eller forretninger der sælger smuglertobak. Vi er dog interesserede i erfaringer af mere 'anonym' art - kvaliteten af tobaksvarerne, om der er usædvanlige cigaretmærker blandt og den generelle art af steder hvor de kan købes.


Antirygerne har kun 1 opskrift til dig. Du skal holde op.

Hvad er mon din løsning ?

Du kan skrive til os gennem oplysninger på vores Kontakt side.


Tobak-jatak.dk d. 1 - 6 2020

Back to content | Back to main menu