http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Mere tobaksrøg i agurketiden

Arkiv 2014


Forbudstyrannerne boltrer sig lystigt, medens borgerne intetanende har travlt med at ryge og holde ferie.

”Perron-ryge-forbud” og ”total-ryge-forbud i hele region Sjælland” og ”rygerne skal selv betale deres rygepauser” og så loddes stemningen for ”om rygerne skal kunne tvinges på rygestopkurser” – jo de hygger sig skam; Tyrannerne.

Til det er der bare at sige, at det hele er så langt ude og bizart, at der kun er en ting at gøre ved det: ”Skid på tyrannernes forbud”. Vi henviser til vores tidligere artikler om dette:

Skid på rygeforbuddene og vind - Ryg i Region Sjælland - Når lænkehunden glammer, så er det halsbåndet der strammerBlandt de mere morsomme agurketidsartikler dukkede denne her omtale af Danmark Statistiks statistiske årbog 2014 op på dr.dk:

Her står der bl.a., at: ”Salget af cigaretter er siden 2007 faldet med 248 cigaretter per person”.

Det er altså vildt morsomt, at iagttage forbudstyrannernes sofisteri. Det er virkelig påfaldende, at dr.dk ikke taler om ryger prævalensen /
andelen af rygere i år. Danmarks Statistik gør heller ikke noget særlig ud af det. Så skal vi bare gætte på, at rygerandelen er stigende?!

Det bliver spændende, at se den næste undersøgelse af rygning i EU-landene. Det er nemlig også altid morsomt, for når EU undersøger rygerandelen i Danmark, så er den altid højere end når den danske sundhedsstyrelse i samarbejde med Kæftens Bekræmpelse står bag undersøgelserne.

Et gæt herfra er at andelen af rygere ligger omkring 24% og er stigende.

Det kan jo kun blive et gæt, for tyrannerne har fusket så meget med tallene og virkeligheden (for at kue rygerne), at det nok ligger meget meget langt ude i fremtiden før vi igen kommer til at se en troværdig undersøgelse, - altså en undersøgelse der rent faktisk afspejler virkeligheden.

Har du tænkt over, hvorfor mon tyrannerne gør sig så megen ulejlighed med at fuske med tallene og skjule virkeligheden? Vi antager, at det handler om ganske simpel psykologi. Når rygeren hører at ”
alle de andre rygere” er holdt op, så føler de fleste ”flokdyr” sig presset til at følge trop – det ved tyrannerne alt for godt. Og tyrannerne vil have at vi alle skal gå rundt og føle, at jorden brænder under vores fødder. Men, - bare rolig, - det gør den altså ikke. Ikke alverdens love kan forhindre folk i at gøre noget, som de virkelig gerne vil. Og folk vil ryge!

Jamen cigaretsalget er jo faldet! Så må der da være færre rygere!

Ja det er helt sikkert dét, demagogerne vil have os til at tro, men det er selvfølgelig forkert. Når man går tallene efter i sømmene, så viser det sig nemlig at antallet af solgte cigaretter er steget fra 2012 (6756 mio. stk.) til 2013 (6852 mio. stk.). For at nå frem til et fald på de 248 cigaretter pr person er man nødt til at gå helt tilbage til 2007.

Men virkeligheden er altså, at cigaretsalget er stigende.

Og så skal man i øvrigt huske, at disse tal alene handler om de statskontrollerede afgiftsbelagte cigaretter solgt i Danmark. For man tæller selvfølgelig ikke kontrabande med her. Og man har heller ikke med i disse tal, at rigtig mange rygere er tvunget til at erstatte en del af deres daglige røg med røgfri tobak og e-damp på jobbet og i andre sammenhænge, hvor vi er forhindret i at ryge. Der ud over er salget af de noget billigere cigarillos og cigarer også stigende.

Så vores gæt er, at stigningen skal ses både isoleret men bestemt også sammenholdt med øget kontrabandesalg samt at en andel af røgen er erstattet af damp og anden røgfri tobak samt endelig at en del cigaretrygere er skiftet over til de billigere cigarillos og cigarer.

Så alt i alt viser tallene, at der nødvendigvis må være kommet en hel del flere rygere til. Se det er nok den helt enkle forklaring på, at vi i år ikke hører noget som helst om rygerprævalensen. De har virkelig gjort sig umage for at finde frem til et eller andet tal som er faldende og som kan bruges til at tyrannisere os med…

Kvalificerede gæt med udgangspunkt i erfaringerne fra bl.a. Irland og de andre lande der er længere fremme med deres tyranni af rygerne viser imidlertid, at kontrabandesalget stiger imellem 20-40% når afgifterne hæves urimeligt samt at der i begyndelsen af tyranniet vil være et fald i andelen af rygere – men efter nogen tid, så vil andelen af rygere stige.

Alt i alt ser det ud til, at de danske rygere er ved at være dødtrætte af tyrannerne og nu er godt i gang med at vågne op til dåd efter 10 års bombardement med lort – der bliver flere af os og vi er begyndt at smugle tobak ind i landet.
Det går rigtig godt. Skuden er ved at vende – fuldstændig som forventet.

God sommer og god røg


Tobak-jatak.dk, den 15. Juli 2014


Kilder:

http://www.b.dk/nationalt/vi-drikker-mere-alkolhol-og-ryger-flere-smoeger

http://www.statistikbanken.dk/statbank5a/default.asp?w=1366
Back to content | Back to main menu