http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Tudeprins taber til Prince

Arkiv 2013 > Arkiv 2012 > Arkiv 2011

Tudeprins taber til Prince


Allan Lykke Jensen har sagsøgt House of Prince. Han påstår at Prince har tilsat stoffer til Prince cigaretter for at gøre rygere mere afhængige. Han påstår at det er derfor han ikke kan holde op med at ryge. Byretten har hørt sagen og har fældet dom. House of Prince er pure frifundet. House of Prince har ikke tilsat stoffer der gør rygere mere afhængige. Allan Lykke Jensen holdt i øvrigt op med at ryge for 6 år siden.

Det er blevet en sport at fremsætte absurde anklager mod tobaksbranchen. Der fremsættes ligeledes absurde anklager mod rygere. Et stort Kafkask teaterstykke er opført imod rygning. Allan Lykke Jensens sag mod House of Prince er en af mange eksempler på de Kafkaske anklager som bliver fremsat. Formålet er at dæmonisere rygning og rygere. Det skal føre til forbud imod tobak. Intet kneb er for lavt. Ingen anklage er for absurd.

Anklagen om, at tobaksfabrikanter tilsætter stoffer til cigaretter for, at gøre rygere mere afhængige, er grebet ud af luften. Det er en retorisk anklage som antirygere fremsætter i deres blinde had.mod rygere og rygning. Allan Lykke Jensen er hoppet med på denne anklage. I mange år har han røget cigaretter af mærket Prince. Han har røget op mod 60 cigaretter om dagen. Den tilfredshed det har givet ham, har han ikke været i stand til at opnå uden at ryge. Han har haft svært ved at holde op med at ryge. Han har fremsat påstand om at House of Prince har tilsat stoffer til Prince cigaretterne, og at det var disse stoffer der var skyld i at han ikke kunne holde op med at ryge.

Retten har talt. Efter ugevis af vidneudsagn og høring af sagen, er dommen faldet. House of Prince er pure frifundet. Der er ikke fundet noget bevis for at House of Prince har tilsat stoffer der gør rygere mere afhængige. Hvis man kan tale om afhængighed, så er den et produkt af hvad der findes i tobaksplanten. Rygere forbruger ikke tobak for at optage tilsætningsstoffer. De forbruger tobak for at få det der findes i tobak. Længere er historien sådan set ikke.

Den mest absurde påstand er at cigaretfabrikanter skulle tilsætte stoffer der øger nikotinoptaget hos rygere. Cigaretfabrikanter skulle angiveligt forsøge at snige nikotin ind i rygeren ved hjælp af særlige tryllestoffer som tilsættes tobak. Denne anklage er uden fundering i virkeligheden.

Det er ikke muligt at snige nikotin ind i kroppen uden at kroppen opdager det. Resultatet af en sådan effekt ville være en akut nikotinforgiftning. Man kan ikke snige ekstra meget nikotin ind i kroppen uden at den bliver forgiftet. En nikotinforgiftning er overhovedet ikke til at tage fejl af. Den er meget ubehagelig. Den giver kvalme og ubehag. En akut nikotinforgiftning kan give opkastninger. I ren form, kan en tilstrækkelig stor dosis nikotin være dødbringende. Det er ikke muligt at optage dødelig dosis af nikotin ved at ryge. Og man kan under ingen omstændigheder optage mere nikotin end godt er, uden at opdage det. En akut nikotinforgiftning er umulig at overse.

Ergo kan man ikke bruge tryllestoffer til at gøre rygere mere afhængige af cigaretter ved at øge nikotinoptaget. Det vil resultere i kvalme og ubehag.

Derfor er det en løgnagtig påstand at cigaretfabrikanter tilsætter stoffer til cigaretter der øger nikotinoptaget.

Allan Lykke Jensen holdt op med at ryge for 6 år siden. Han kunne holde op med at ryge. Der er således ikke noget som helst i en Prince cigaret som forhindrer Allan Lykke Jensen i ikke at ryge. Det er fri fantasi.

Et stort til lykke til rygerne og House of Prince med sejren. Gid at vi aldrig hører mere til Allan Lykke Jensen. Gid han må leve til sine dages ende, uden flere sygelige fantasier om tilsætningsstoffer i cigaretter. Det er tobak det handler om. Tudeprinser kan vi ikke bruge til noget.

Tobaks-gigant: Nu må myten være aflivetBack to content | Back to main menu