http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


'Ubådsmennesket' – det skjulte menneske

Arkiv 2016


Mennesker der lever i en 'civiliseret' verden, er konstant udsat for en strøm af organiserede rygter og historier. I dag kaldes denne strøm af rygter for 'propaganda'. Der er mange kilder til propaganda, men fælles for alle er, at dem der fremstiller propagandaen gør det for at manipulere alle andre.

Propaganda kan være drevet af politiske, religiøse eller forretningsmæssige motiver. Politisk eller religiøs propaganda går ud på at få direkte magt over andre mennesker. Forretningsmæssig propaganda (f.eks. reklamer) går ud på at stimulere en interesse for køb af bestemte produkter eller tjenesteydelser. Men fælles for alle disse former for propaganda er, at de fortrinsvist er fremstillet af mennesker der er drevet af en trang til at få kontrol over andre mennesker.


Rygning

For rygere burde det være helt tydeligt at der er en mægtig kampagne i gang for at få kontrol over alle mennesker. Det formelle motiv er at alle skal leve 'røgfrit'. Det vil sige at man ikke må ryge tobak.

Men under det formelle motiv skjuler der sig et menneskeligt motiv. Dem der ønsker at vi skal leve 'røgfrit', er drevet af en indre trang til at få magt over andre mennesker. Og denne menneskelige trang ligger til grund for al propaganda. Propaganda er et udtryk for en trang hos visse mennesker, til at udøve kontrol over andre mennesker.

Økologisme og sundhed

For tiden er der to former for 'bevægelser' der dominerer propaganda strømme. Den ene er 'økologisme' (den 'grønne bevægelse'), der på en eller anden måde ønsker at mennesker skal holde op med at 'påvirke' naturen. Den anden er 'sundhed', som med påskud i menneskers helbred mener at mennesker skal holde op med at slide på deres helbred (eller noget i den stil).

Fælles for disse bevægelser er, at de har givet magtbegærlige mennesker et sted at udleve deres trang til at få kontrol over andre mennesker.

Både økologisme og sundhed er totalitære. Det er klart at økologister og sundhedsfortalere benægter at de er totalitære. Sundhedsfortalere hævder at der skal være plads til at man 'kan ryge', men samtidigt taler om det 'røgfrie' samfund. De taler med to tunger – de lyver. De vil naturligvis have tobak forbudt - og de er totalitære.

Om at sige fra

Selv om vi er opdraget med en forestilling om at vi skal 'sige fra' overfor urimeligheder og 'deltage i debatten', så er det nærmest umuligt når man står overfor en mur af propaganda. Det gælder for økologisme såvel som sundhed.

Dem der taler økologismen imod bliver skubbet til side. Alle skal være økologister. Det drejer sig angiveligt om at undgå jordens undergang. Så hvis man er 'klimaskeptisk' er man nærmest at betragte som skør.

Det gælder også dem der vil forsvare rygning. Det er underforstået at alle vil være sunde. Derfor følger det at ingen skal ryge. Naturligvis skal alle mennesker om 10 eller 30 år leve 'røgfrit'. Hvis man taler imod det eller nægter at tro på at det vil ske, er man også at betragte som skør.

Taler man en herskende proaganda imod, bliver man betragtet som ligegyldig.

De indsigtsfulde bliver anonyme

Der er mange mennesker der har opdaget de mange strømme af propaganda. Men de udgør aldrig noget flertal. Det er altid et mindretal der i sandhed forstår hvor meget propaganda der findes og hvor herskesyge mennesker egentlig er. Dette mindretal må leve en slags dobbeltliv

Mindretallet af indsigtsfulde taler naturligvis den herskende propaganda imod. Men oftest er det som at råbe i en orkan. Ingen kan høre det man siger. Og man bliver jo også træt af at tale forgæves. Så man lærer at holde mund, i hvert fald i perioder.

At sejle i en ubåd

Hvis man kender propaganda, må man navigere i livet med det kendskab.

Det er lidt ligesom at sejle på havet. Hvis man sejler på overfladen, lever man i propagandaens blæsevejr. Men dem der ikke vil at høre på propagandaens konstante blæseri, må være som ubåde.

De må dykke under overfladen om dagen.

Men om natten kan man komme til overfladen, ligesom en ubåd. Så kan man sejle rundt i fred og ro. Man kan lade batterierne op, ligesom en ubåd. En gang i mellem kan det være at man møder en anden ubåd. Så ved man at andre også forstår propagandaens evige blæseri.

Når solen begynder at stå op, er det tid til at lukke lugen og gøre klar til at dykke. En ny dag venter forude, og der skal sejles under overfladen igen. Den indre viden man har om propagandaens blæsevejr byder en at man må gøre det. Man kan ikke altid være i strid modvind. Nogle gange må man leve i stilhed, under overfladen.
Back to content | Back to main menu