http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Nihundrede procent tyvepak

Arkiv 2013 > Arkiv 2012

Regeringen vil tilsyneladende nå sit erklærede mål for tobaksprisernes himmelflugt efter salamimetoden. Den 1. april 2012 trådte den seneste afgiftsstigning i kraft og hermed udgør tobaksafgifterne rundt regnet 900 (Nihundrede) %. Det er en betal for 10 og få 1 situation.

Skat har redegjort for afgiftsforhøjelserne på bureaukratisk vis herDe fleste rygere i dag har lave indkomster. Paradoksalt nok betaler de gennem cigaretafgifter den højeste marginalskat. I Danmark har man hidtil betragtet høje skatter som noget, de rige skal betale. Man siger, at skattesystemet er progressivt. Men gennem cigaretafgifterne er det i dag lavindkomstgrupper der betaler mest. Dermed er det danske skattesystem blevet regressivt. Det er de laveste indkomster, der betaler den højeste marginalskat.

Regeringen er uvederhæftig, når den siger, at hensigten er at få flere til at holde op med at ryge. Det er indbildning. Afgifternes egentlige intention er at skaffe penge til den grådige stat.

Regeringen tager fra de fattigste og give til den rige forebyggelsesindustri og dens endnu rigere sponsorer i medicinalbranchen, som man åbenbart gerne vil skaffe flere kunder. Med yderligere sundhedsudgifter til følge. Det er en "omvendt" Robin Hood...

Tobak-jatak.dk har udarbejdet en prisberegner som vi her stiller til rådighed for vores læsere. Indtast prisen på din tobak (cigaretter, rulletobak eller pibetobak). Prisberegneren vil så beregne, hvor stor en andel af din tobakspris der er moms og afgifter.

Det offentliges røveri af borgerne er simpelthen grotesk - og til gengæld for dette horrible røveri af vores penge får vi grov chikane og udstødelse af det offentlige rum.

Slut med 10 styks pakkerUd over - igen - at øge afgifterne så har regeringen også besluttet at der nu kun må sælges cigaretpakker med 20 cigaretter i.

Men folk ryger ikke mindre af at blive tvunget til at købe flere smøger. Dette indgreb tjener kun et formål: at chikanere forbrugerne og producenterne.

Regeringen påstår også, at det er "for svært for rygerne" at gennemskue stykprisen når der ikke er det samme antal cigaretter i pakkerne. Men - Rygere er altså ikke dummere end andre folks børn! Rygere kan godt selv regne stykprisen ud, - også selv om der er forskelligt antal cigaretter i pakkerne. Rygerne kan garanteret også godt regne ud, at grænsen for hvor meget de vil flås i afgifter er nået.

Det er fuldkommen umuligt ikke at opbygge massiv politikerlede når man hører politikernes nedladende, krænkende og arrogante debatter om hvordan man mest effektivt kan tyrannisere rygerne og tobaksproducenterne - og det bliver bestemt ikke bedre når disse nidkære modbydeligheder ophøjes til lov.

Det er nu - ulovligt! - kriminelt! - strafbart! - at producere cigaretpakker med 10 eller 19 cigaretter i. Men pakker med 20 i er lovlige.Salami og ketchup

Medens regeringen åbenlyst spekulerer i chikane via salamimetoden når rygerne skal flås for penge, så holder rygerne vejret medens de afventer ketchupeffekten.... Altså dem der ikke allerede er på vej til Tyskland i stedet for passivt at vente på at det danske marked bliver oversvømmet med smuglertobak....

Det er nemlig ganske nemt at regne ud, hvad konsekvensen af disse nye afgifter bliver. Tobak og cigaretter vil overgå til smugleri og sortbørshandel. Det kan ikke være anderledes. I længden holder det ikke, at afgiftsbelægge cigaretter, så man betaler for 10 pakker når man køber 1. Det er en helt åbenlys invitation til smugleri. Det er simpel nationaløkonomi.
Back to content | Back to main menu