http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Fadervor i vor tid

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


For 200 år siden gik folk i kirke om søndagen, og fik læst og påskrevet af den agtværdige præst. Kirken var den største og flotteste bygning i hver en by. Nogle byer var så store at de havde flere kirker og endda domkirke. Kirken var grundlaget for den jævne mands hjernevaskning.

I dag er det ikke meget anderledes. Men kirken er udskiftet med staten. Et rådhus er centrum for enhver kommune, som er en slags mini stat. Det vigtigste centrum for den danske stat er Christiansborg, en slags statslig domkirke.


Der er alle mulige slags styrelser og bureaukratiske konstruktioner, der optager alle mulige bygninger – som derfor er en slags erstatninger for kirker. Det hele bliver styret af forskellige magtfulde organisationer som prædiker alle mulige former for skræk!

I ethvert hjem står der en stor skærm, kaldet et fjernsyn. Dette apparat er blevet en erstatning for præsten. Fjernsynet er nutidens elektroniske præst. Hver eneste gang noget gøres til et problem, taler hovederne i den elektroniske præst om hvad 'der skal gøres'. Det er altid staten der skal 'gøre noget'.

I stedet for at bede til Gud om forladelse og hjælp, har staten overtaget denne rolle. Så nutidens fadervor er helt anderledes.


Staten vor

Staten vor, du som er på Christiansborg

Helliget vorde dit navn,

komme din afgift,
ske din vilje

som på Tinge, således også overalt;

giv os i dag vort daglige forbud

og lad os betale vor skat,

som vi også betaler vores bøder

og led os ikke til frihed

men fri os fra os selv

Thi Staten er riget og magten og viljen for altid

Javel!Tobak-jatak.dk d. 30-7 2017
Back to content | Back to main menu