http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


The anti

Arkiv 2013 > Arkiv 2012 > Arkiv 2011


Vi vil gerne anbefale THE ANTI, som er en kort video om antirygning. Videoen blev offentliggjort den 31. maj 2010 og er altså ikke nogen glohed nyhed. Men den er stadig lige aktuel og bestemt seværdig for enhver, der ønsker at blive klogere på antirygningens sande natur.

Videoen er lavet af den hollandske mediestuderende Wesley Vet (Media College, Amsterdam, Holland). Videoen varer 20 minutter og er på hollandsk med engelske undertekster.

Den hollandske rygerrettighedsforkæmper, Wiel Maessen, beskriver og dokumenterer i THE ANTI, hvordan passiv rygning "videnskab" er manipuleret svindel - selv WHO´s egne undersøgelser viser ingen signifikant risiko for lungekræft forbundet med passiv rygning. Faktisk viser 10 passiv rygning undersøgelser en svag gavnlig effekt for helbredet ved udsættelse for passiv rygning. 6 af disse 10 undersøgelser er WHO´s egne undersøgelser. På trods af, at
selv WHO´s egne undersøgelser ikke viser nogen risiko forbundet med passiv rygning, så påstår WHO, at passiv rygning er dødsensfarligt.

En hollandsk antiryger interviewes også i videoen. Konfronteret med fakta fra WHO´s egne undersøgelser, der ikke viser nogen risiko forbundet med passiv rygning", svarer antirygeren: "Jeg er overbevist om, at der er en fare forbundet med passiv rygning". Videnskab preller af på ham, for ham er det helt åbenlyst en trossag.

Antirygeren ved udmærket, at passiv rygning er en løgn. Han påpeger, at alle snyder med videnskab. Det er underforstået, at så er det også i orden for antirygerne at snyde. Antirygerens dybereliggende motiv er, at han bare ikke bryder sig om rygning. Han vil have, at alle rygere skal holde op. Han vil altså have magt til, at bestemme over nogle mennesker, der har en vane han ikke bryder sig om. Længere er historien om antirygning faktisk ikke.Et andet af videoens guldkorn leverer antirygeren da han med et stort smil om læben fortæller, at medicinalindustrien har interesse i høje tobaksafgifter, for jo højere tobakspriserne er, jo flere penge kan medicinalindustrien tage for deres rygestopprodukter - ikke fordi de er dyre at producere, - men blot fordi det er en guldmine.

Der er mange flere guldkorn i videoen, men dens væsentligste budskab er, at faren ved passiv rygning er en kæmpe løgn som ikke på nogen måde er bekræftet af videnskaben. Den eneste grund til at folk generelt tror på at passiv rygning er farligt, skyldes den effektive spredning af løgnen gennem massiv propaganda.

Klik her for at se The Anti

(Hollandsk udgave)


Back to content | Back to main menu