http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Flere rygeforbud at overtræde

Arkiv 2018


I Århus Kommune står byrådet til at vedtage udendørs rygeforbud på alle ’kommunale arealer. Vi taler her om udendørs arealer. Dette har naturligvis ikke noget at gøre med at ’beskytte’ nogen imod tobaksrøg – også kaldet passiv rygning.

Passiv rygning spøgelset handlede først og fremmest om at forbyde rygning indendørs på ’offentlige stedet’. Nu er disse rygeforbud nået så langt man kan. Det standser naturligvis ikke forbudsmentaliteten. Det bør ikke komme som en overraskelse.

180 Grader, 17/2-20: Aarhus forbyder rygning på kommunale udearealer

Hos Tobak-jatak er vi bestemt modstandere af sådan et forbud.

Men forbuddet har potentiale for rygerne. Det er et meget nemt og oplagt forbud at bryde. Det siger sig selv at dette forbud vil blive ignoreret i stor stil. Det er derfor forbuddet er så interessant.Historiens lektie

Man kan lære af historien. Det amerikanske spiritusforbud blev indført i 1920, og ophævet kun 13 år senere. Hvorfor blev det ophævet? Fordi forbuddet blev ignoreret.

Den mest berømte amerikanske spiritussmugler var ’Al Capone’. Amerikanerne ville have alkohol, og typer som Al Capone skaffede alkohol.

Når tobak bliver forbudt (og det sker med stor sikkerhed) vil typer som Al Capone forsyne rygerne med tobak. Derved vil forbuddet blive ophævet.

Ingen er nogensinde sluppet af med et forbud ved at overholde det. Det er historiens lektie.

Og det er her Aarhus kommunes udendørs rygeforbud kommer ind i billedet. Udendørs rygeforbud er lige til at bryde, og det kommer med garanti til at ske i Aarhus. Allerede samme dag som forbuddet træder i kraft, vil det blive overtrådt. Og disse overtrædelser vil fortsætte lige indtil den dag hvor forbuddet bliver ophævet. Og det vil ske.

Bemærk venligst at Dansk Folkeparti i Aarhus Kommune er ophav til dette forbud. Et enigt byråd vedtog det. Så ved man det. Check listen af partier og medlemmer der er i byrådet.

Århus Kommunes Byrådsmedlemmer

Tobak-jatak.dk d. 19 - 2 2020


Back to content | Back to main menu