http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Hungeren efter tobak er enorm

Arkiv 2016 > Arkiv 2015


Sundhedspuritanere er (for guderne ved hvilken gang) midt i et projekt der går ud på, at mennesker skal overvinde hungeren efter tobak. Den seneste dumhed fra puritanernes side er at betale rygere for ikke at ryge. Betalingen kan løbe op i 13.500 kroner. Det er en dum amerikansk ide. Men et par puritanere i Danmark, betalt af den såkaldte 'TrygFond', har opdaget denne amerikanske dumhed. Så nu synes de danske puritanere at vi i Danmark skal betale rygere for ikke at ryge.Man forstår at betaling er betinget af hvor længe man kan holde sig fra tobak. Hvis man kan holde et helt år, kan man få op til 13.500 kroner i betaling. Hvad der så sker efter dette år står hen i det uvisse. Men mon ikke en stor del af disse 'rygestoppere' finder på at begynde at ryge igen, når beløbet er udbetalt?

Der er en god grund til at de begynder at ryge. Grunden er, at

- hungeren efter tobak er enorm.

Afgiftshelvede

Nu er der jo så flere i den 'politiske' 'debat' der påpeger, at cigaretter og anden tobak er stærkt afgiftsbelagt. En 20 styks pakke cigaretter løber nemt op i 40 kroner. I praksis koster en 20 styks pakke cigaretter måske 5 - 10 kroner. Resten af prisen er afgifter. Så der er allerede et betydeligt økonomisk incitament til at holde op med at ryge.

Alligevel er der mange der ryger. I
praxeologisk sammenhæng betyder det, at sundhedspuritanernes afgifter har demonstreret at cigaretter til 5 kroner per pakke har en værdi på 40 kroner for en ryger. Det beløb er meget højere end fremstillingsprisen for cigaretterne. Så afgifterne demonstrerer, at

- hungeren efter tobak er enorm

Forbudshelvede

For 8 år siden fik sundhedspuritanere i Danmark gennemført rygeforbud ad politisk vej. Folketinget indførte rygeforbud på en lang række indendørs steder. Det var restauranter, de fleste værtshuse og øvrige indendørs arbejdspladser.

Forbuddet blev indført med påskud i passiv rygning. Passiv rygning er naturligvis en dårlig undskyldning. Rygeforbuddet handlede i realiteten om at gøre det mere besværligt for rygere. Rygeforbuddet er en kunstigt påført 'omkostning' ved at ryge.

Alligevel fortsætter mange mennesker med at ryge. Men i stedet for at ryge indenfor, går de udenfor for at ryge. Grunden til at rygere går udenfor for at ryge er meget simpel. Det er fordi

- hungeren efter tobak er enorm

Sundhedspuritaneres gentagne fiaskoer

I løbet af de sidste 500 år har puritanere forsøgt at forbyde rygning og anden brug af tobak. Tobakken kom til Europa for 500 år siden. Det skete fordi Christopher Columbus sejlede over Atlanterhavet og opdagede Amerika. De indfødte amerikanske indianere røg og tyggede tobak i stor stil. Nogle af søfolkene på Columbus's skibe fik smag for tobakken.

Så de tog tobakken tilbage til Europa. Med det samme forsøgte myndighederne i Europa at forbyde tobak. Resultatet af dette forbud kender vi i dag. Det blev en fiasko. Vi ryger stadigvæk tobak.

Historiens lektion er meget klar: Intet forbud kan overvinde hungeren efter tobak, fordi

- hungeren efter tobak er enorm

Hvor mange gange skal vi sige det? Hvor mange gange skal vi lære det?Sluk smøgerne og få penge for det

LA: Rygestop er absolut ikke en offentlig opgave


Satire – Til stregen
Back to content | Back to main menu