http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


En løgn om rygning og brystkræft?

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


Så har Pølletiken gjort det igen. Nyhedsmediet har bragt en artikel på antirygernes vegne. Det er meget ukritisk gjort. Det er en artikel der handler om rygning og brystkræft. Artiklen er tydeligvis bragt frem på vegne af Kræftens Bekæmpelse.

Unge storrygende kvinder har markant forøget risiko for at få brystkræft og rygestop senere i livet hjælper ikke

Det er den lange overskrift på Pølletiken artiklen. Artiklen er baseret på en dansk 'undersøgelse' (dvs. en statistik).

Allerede af overskriften kan man se at historien om brystkræft ikke har noget som helst med rygning at gøre. Det kan man se, fordi det ikke 'hjælper' at holde op med at ryge! Altså er det løgn at rygning forøger risikoen for brystkræft.

Når risikoen for udvikling af brystkræft viser sig blandt rygere der er holdt op, må det betyde at det er en anden faktor, der er statistisk forbundet med rygning. Og der findes i hvert fald en faktor som er meget nært forbundet med rygning – især af cigaretter. Den skal vi lige se på.

Alkoholisme

Mennesker med et meget højt forbrug af alkohol er meget tilbøjelige til at være rygere, især af cigaretter. Lad os spekulere på om et højt alkoholforbrug kan være den underliggende årsag til den forhøjede forekomst af brystkræft blandt de kvinder der tidligere har været 'storrygere' (15-20 cigaretter/dag).

Hvis nu kvinderne lader sig kue til at holde op med at ryge, men fortsætter med at have et højt forbrug af alkohol, så kan det være grunden til at det ikke 'hjælper' at holde op med at ryge.

Det er en meget nærliggende forklaring. Og denne mulighed er så oplagt, at forfatterne til undersøgelsen umuligt kan være uvidende om det.

Så de ved at deres historie er løgn!

Betydningen af Pølletikens artikel

Lad os slutte af med at udlede hvilken betydning artiklen har i propaganda sammenhæng.

Indholdet af artiklen (og dermed formålet med 'undersøgelsen') er at kue unge kvinder til slet ikke at ryge. Det skal plante en forestilling i unge kvinder om, at rygning ikke er noget man skal 'prøve'. Har man først dristet sig til at ryge en cigaret, så følger den væmmelige brystkræft. Det 'hjælper' ikke at holde op!

Man kan ikke fortryde når først man har rørt den forbudte frugt!
Tobak-jatak.dk

D. 26 - 9 2017

Back to content | Back to main menu