http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Vi er midt i en sundhedskrig!

Arkiv 2013 > Arkiv 2012 > Arkiv 2011

Vi er midt i en sundhedskrig!


Verdensfreden! Aldrig er der blevet talt mere om den og aldrig er der blevet gjort mindre for den,end i vor tid; aldrig har der været flere falske profeter, aldrig flere løgne, aldrig så megen død, aldrig så megen ødelæggelse og aldrig så mange tårer som i vort århundrede, fremskridtets, teknikkens, civilisationens, massekulturens og massemordets ...

Sådan skrev Erik Maria Remarque i sit forord til Romanen : Den sorte obelisk, som udkom i 1957.
Hvis nogen skulle have glemt, hvilken forfatter jeg henviser til, hvad mange vel nok har - er det altså ham som tidligere skrev
Intet nyt fra Vest fronten.
Når jeg dykker ned i verdenslitteraturen og fremhæver netop dette citat, hænger det sammen med at der ikke er meget som har ændret sig siden. Der føres stadig krige, som er ligeså meningsløse som den der beskrives i Intet nyt fra Vest fronten - som foregår i det der kaldes den første verdenskrig - Kampzonerne er bare flyttet, dels til mellemøsten - hvis jeg skal være aktuel - dels har de også skiftet beskaffenhed.

Tidligere var det forskellige frontfigurer som skiftevis blev beundret og hadet der førte krig.
Og de som engang var helte er endt som skurke.


Antallet er stort og de af dem som er blevet nedkæmpet, bliver nu udstillet i noget der minder om et rædselskabinet, der er ganske vist mest tale om billeder og beretninger i dette kabinet, men det bruges flittigt til skræk og advarsel i både film, på museer, i artikler og bøger. Der forskes også i frontfigurernes liv og levned, der er ligefrem eksperter på området, de er med andre ord stadig genstand for stor opmærksomhed.

Nu til dags er det ikke så meget enkeltpersoner der fremhæves, det er i stedet organisationer.


Men der bruges stadig de samme lumske metoder til at skabe ufred og få folk til at strides. I dag trænges der helt ind i folks privatliv med forbud som påstås at være til deres eget bedste.
Det kaldes for sundhedspolitik, men det ligner til forveksling det regelsæt som blev brugt i tidligere tider for at tvinge bestemte holdninger om en frelser igennem. Og er der nogen som har gjort sig helt klart hvad det er for en sundhed der skal frelse verdens befolkning?

Kan man overhovedet tale om folkesundhed når det er de forskellige samfund der skranter?


Hvorfor flygter så mange fra de hærgede områder? Hvorfor er der så mange som sulter? Hvorfor får mennesker skylden for at vores klima ændrer sig? Hvorfor er der en økonomisk krise? Hvad hjælper det af afsætte en leder, når den der kommer i stedet bruger den samme strategi? Er det kun navnet på idealerne som skiftes ud? Og ikke mindst hvad skal vi bruge den sundhed til?

Er et langt asketisk og kedeligt liv at foretrække for et måske kortere men mere fornøjeligt?

Er det for at skabe et kundegrundlag for medicinalindustrien?

Eller for at opretholde de store og velbetalte poster i organisationerne?Spørgsmålene hober sig op og svarene udebliver!Back to content | Back to main menu