http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


En endeløs farce

Arkiv 2013 > Arkiv 2012 > Arkiv 2011

Om en endeløs farce!

Foreløbig har den varet i 500 år - det vender jeg tilbage til senere
.
Og begynder med en
"nyhed" dateret d. 18 december 2011, da det blev offentliggjort at en socialdemokratisk minister
-
for skatteydernes penge - havde fået en rygebox installeret på sit kontor -
fordi en anden socialdemokrat havde gennemtrumfet
at det skulle være slut med der blev røget tobak
selv på de forskellige ministres kontorer.
Bølgerne gik højt, der var bestemt ikke tale om små stilfærdige skvulp i strandkanten.(Og det første jeg tænkte var: Mon ikke H.C. Andersen ville have set dette her,
som en bekræftelse på det velkendte eventyr " Det er - ganske vist".
Det om den lille fjer der bliver til fem høns.)


Tilbage til bølgegangen.

Denne opblæste mediebegivenhed, kom også til at gå ud over ministerens nabo, som fik malet smædeord på husfacaden. Noget som var en følge af, at de der havde haft gang i malerkosten forvekslede husene. Og det kom der ikke helt så meget ud af - naboen var jo ikke minister. Det svækkede mediernes interesse. Ganske vist blev smædeskriften på facaden meldt til politiet, og hvad der kommer ud af det vil tiden vise. Medierne har nu engang opmærksomheden rettet mest imod koryfæerne. De mener det sælger flest aviser, skaffer de største seertal, og hvad det nu er de ser som vigtigt. Så skidt med om det er nogle ukendte det går ud over.

Det der blev fremhævet mest var,
at det var -
skatteydernes penge - ministeren havde brugt.
Det blev nu senere ændret så hun selv betalte for indretningen.

At der i virkeligheden var tale om et latterligt lille beløb i forhold til hvad der ellers bliver brugt af de folkevalgte på forskelligt skrammel, som ikke bliver bemærket, bringer tanken hen på Parkinsons lov, men det er en anden historie.

Den springer jeg over, den aktuelle "begivenhed" er speget nok i forvejen.


Og det som hele sagen egentlig drejede sig om er nemlig -
den rygelov - som det I 2007 lykkedes for nogle socialdemokratiske medlemmer af folketinget i Danmark at få indført, den som indskrænkede mulighederne for tobaksrygning adskillige steder, skøjtede man let hen over. Loven blev indført fordi det Danske folketing var under påvirkning af - Kræftens Bekæmpelse - WHO - og andre sundhedsorganisationer. Som påstod at en stilfærdig vane adskillige mennesker havde haft glæde af i omkring 500 år, var dødbringende og meget farlig.

I fælles interesse opfandt disse sammenslutninger noget der blev kaldt for
-
passiv rygning -
En
Myte man kan følge tilbage til noget man engang kaldte gardinprækener og var sure opstød om, at tobaksrøg tilsmudsede gardinerne. Noget som skuffede og oversete kvindfolk tyede til, når deres børn eller ægtemanden fornærmede og irriterede dem. Det blev også kaldt for ammestuesnak - på linje med den om storken. Og sådan er det.

Og nu til nogle kendsgerninger.
Tobakken blev hentet til Europa af de som beslaglagde store dele af
- især Nord Amerika -
og næsten udryddede den oprindelige befolkning, for omkring disse 500 år siden.

Det anfægtede ikke de nuværende organisationer, at tobaksrygning havde været en væsentlig del af de såkaldte indianeres kultur, noget disse forskellige stammer uden besvær havde levet med i mange årtusinder. De var ikke blevet syge af tobakken, og kendte overhovedet ikke de sygdomme som organisationerne gav tobaksrygningen skyld for at være årsagen til. Den oprindelige befolkning havde nemlig aldrig haft dem. Men. Mange af de indfødte bukkede under for sygdomme som de der erobrede landet havde bragt med sig - nogle de indfødte ikke kendte til. Resten af de indfødte blev kraftigt reduceret og henvist til usle reservater, hvor de blev ved med at fastholde tobaksrygningen. Måske den eneste glæde de havde tilbage efter nedslagtningerne.


Ikke mere om fortiden og baggrunden for at europæerne overhovedet kender til tobaksrygning.
Brug i stedet Jeres sans for kendsgerninger - I der er i stand til det -
meget tyder efterhånden på at flertallet fortrækker at tro på de
MYTER
og det medier og organisationernes profeter præker.

Back to content | Back to main menu