http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Pølletiken pølser videre

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


Undskyld, der er selvfølgelig stavefejl i overskriften. Der skulle have stået

Pulitiken pulser videre

Som lovet, fortsætter dagbladet Pulitiken sin kampagne for at vise at unge mennesker kan købe cigaretter selv om det er forbudt at sælge dem til personer under 18 år. I denne uge har Pulitiken fundet en 16 årig ryger. Han er blevet sendt ud for at købe cigaretterForretninger nægter at sælge cigaretter til ryger!

Den unge ryger forsøgte at købe cigaretter i 8 forretninger. Men i halvdelen af forretningerne nægtede de at sælge cigaretter til den unge ryger. I de resterende forretninger købte den unge ryger cigaretter.

Egentlig er det uforskammet af forretningerne at nægte at sælge cigaretter til en ryger. Men Pulitiken synes det er glimrende.

I de forrige artikler i Pulitiken, er det ikke-rygende unge mennesker der forsøger at købe cigaretter. I næsten alle tilfældende lykkedes det de unge at købe cigaretter. Det har fået Pulitiken op i det helt røde område. I Pulitiken kan de ikke lide at unge mennesker ryger. Faktisk kan Pulitiken nok ikke lide at nogen overhovedet ryger.

Det pudsige er, at Pulitiken er forarget over at unge ikke-rygere kan købe cigaretter.

Men det betyder ingenting at ikke-rygende unge kan købe cigaretter. De har jo alligevel ikke tænkt sig at ryge dem!

Pulitiken: Så er den gal igen

Et kig i fremtiden

Lad os lege at butikkerne begynder at forlange ID når man køber cigaretter. Vil det betyde at unge under 18 år ikke kan købe cigaretter?

Nej, selvfølgelig ikke.

De unge vil bare købe cigaretterne af nogle andre handlende. De vil købe cigaretterne på det sorte marked. De vil købe cigaretterne af smuglere. Det er hvad der vil ske.

Det vil Pulitiken ikke reflektere over til den tid.

I stedet vil Pulitiken lave de samme dumme 'forsøg' som de i dag laver. Pulitiken vil sende unge mennesker ud og købe smuglercigaretter. Og så vil Pulitiken skrive forargede artikler om at man skal slå hårdere ned på cigaretsmugleri.

Hele den tåbelige historie vi læser om i dag, vil gentage sig. Det vil bare være nogle andre købmænd der sælger cigaretterne. Men Pulitiken vil stadigvæk skrive de samme dumme artikler om det.

Tobak-jatak.dk

D. 7-5 2017

Back to content | Back to main menu