http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Antirygerne ved vejs ende i Australien

Arkiv 2018 > Arkiv 2017


I Australien adlyder politikerne ethvert krav som antirygerne stiller. Alle krav er bakket op af 'videnskab' der skal demonstrere virkningen. Australien er derfor et førende antiryger land. Antirygerne er meget tilfredse.

Men der er noget galt. Efter 3 års stagnation, er der en lille stigning i antallet af rygere i Australien. Eftersom alle antirygernes krav er blevet opfyldt til punkt og prikke, er nogle politikere begyndt at stille ubehagelige spørgsmål.De politiske spørgsmål

Den australske politiker, senator David Leyonhjelm, har i parlamentet stillet drilagtige spørgsmål til den fungerende sundhedsminister, Fiona Nesh.

De årligt stigende cigaretafgifter i Australien har medført en mærkbar stigning i cigaretsmugleri. Sågar embedsmænd er blevet bestukket af cigaretsmuglere!

Da en pakke mærkevare cigaretter i Australien er beskattet til en pris på 125 kroner pakken, er incitamentet til smugleri enormt. Den australske regering mener dog ikke højere afgifter fører til mere smugleri!

Australien har indført lortefarvede cigaretpakker med splat billeder. Antirygerne kalder disse lortefarvede pakker med splat billeder for 'neutral' indpakning! De lortefarvede cigaretpakker har ikke haft nogen indflydelse på antallet af rygere.

Af uransagelige grunde har regeringen i Australien forbudt e-cigaretter. Sundhedsministeren oplyser af det er gjort ud fra et 'forsigtighedsprincip'

Se spørgsmålene i parlamentet her

Resultaterne

En artikel i et australsk nyhedsmedie, 'The Australian', har en artikel om den aktuelle situation. Nogle af punkterne skal fremhæves her.

I perioden fra 2013 til 2016 var rygerandelen i stagnation, herefter steg antallet af rygere en lille smule. Det er første gang i årtier at det er sket. Denne lille stigning skete selv om cigaretafgifterne steg med 50 % (!) i perioden. Desuden blev lortefarvede cigaretpakker indført i den samme periode.

Rygerandelen er lavere i andre lande hvor man ikke har indført de tårnhøje afgifter og hvor man heller ikke har indført lortefarvede cigaretpakker.

E-cigaretter spiller åbenbart en rolle for rygeafvænning i andre lande end Australien. I Australien er e-cigaretter forbudt. Det spekuleres at dette er grunden til at rygerandelen i Australien er stagneret.

Australien gør alt hvad antirygerne forlanger. Australien er forbillede for antirygning. Alligevel er Australien en fiasko på det område.

Læs artiklen i The Australian her (More smokers lighting up, despite ever-increasing taxes)

Fremtiden i Danmark

Vi skal forvente at antirygerne fremfører de samme løgnehistorier i Danmark som i Australien. Antirygerne vil agitere for højere cigaretafgifter, og samtidigt hævde at det ikke vil føre til øget smugleri.

Danske antirygere vil også hævde at lortefarvede cigaretpakker med splat billeder er 'neutrale' pakker. Og at disse lortefarvede cigaretpakker vil 'hjælpe' rygerne til at holde op.

Fremtiden ser lortefarvet ud.

Tobak-jatak d. 22-08 2017


Back to content | Back to main menu