http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


To antirygere lyver – beviseligt!

Arkiv 2018


Foråret 2020 har været præget af den såkaldte Corona krise. Denne influenza lignende sygdom har fået landet lukket ned. Men antirygerne lukker aldrig ned.

To antirygere har forsøgt at slå plat på sygdommen ved at fremkomme med falske påstande om rygning og Corona. Det bedste ved det er, at det er beviseligt at de har løjet. Det kan ses i medierne!

Hvem er de to antirygere?

De to antirygere der har løjet om rygning er Bente Klarlund Pedersen og Charlotta Pisinger. Begge disse personager har fine titler. Bente Klarlund Pedersen har en professor titel. Det har Charlotta Pisinger også.

Begge disse ’professorer’ optræder jævnligt i medierne. De udråbes som ’eksperter’. De får uhindret adgang til medierne. Når de udtaler sig om rygning, og det gør de mere end ofte, bliver deres udtalelser behandlet som den højeste visdom. Ingen stiller spørgsmålstegn ved deres udgydelser.

Bentes løgne om rygning og corona

Bente Klarlund Pedersen er fremkommet med falske postulater om rygning og Corona på DR i Lægens Bord udsendelser:

DR: Lægens Bord, 19. marts 2020

I minut 19 svarer Bent Klarlund Pedersen på et spørgsmål om rygere er særligt udsatte for corona virus. Hun svarer ”Det ser det ud til….. En af det første undersøgelser….. det viste faktisk at man havde 14 gange øget risiko for at få et alvorligt carona forløb hvis det var man røg.”

DR: Lægens Bord, 16. april 2020

I minut 21 udtaler ’professoren’ sig om hvem der er i risikogruppen - ”Det er helt oplagt at hvis man ryger så har man bragt sig selv i en risiko gruppe alene derfor”.

Charlottas løgne om rygning og corona

Charlotta Pisinger har fortalt løgnehistorier om rygning og corona i stor stil.

DR, 3. april 2020: Corona – hvor farligt er det at være ryger?

Lad os nøjes med dette citat fra DR siden, hvor Charlotta Pisinger skriver - "Men hvis du er bekymret [for corona], så er det da oplagt, at du skal holde op med at ryge. Så bliver din risiko formodentlig halveret. Udsæt det ikke, du kan godt!!!"

Sandheden om rygning og corona

Imidlertid er der fremkommet solide beviser på at rygning beskytter imod corona virus. Der er flere kilder til det. Men vi vil forholde os til en reportage som vi kan linke til. Så kan vores læsere selv kontrollere ægtheden. Der er tale om en fransk undersøgelse.

BT, 23. april 2020: Forskere overraskede: Rygere bedst rustet mod corona.

Der er tale om en fransk undersøgelse der omfatter 500 personer.

Las os kigge på tallene fra BT’s artikel. Der er to tal der er interessante. De stammer fra en fransk undersøgelse der omfatter 500 personer.

5 % af corona syge er rygere.

25 % af befolkningen er rygere.

Et hurtig beregning af den Relative Risiko (RR - et nøgletal man bruger i epidemiologi) fortæller hvor effektiv beskyttelsen er:

RR = (25 % divideret med 5 %) = 5

Det er en ret effektiv beskyttelse, og den er helt bestemt ægte. Nærmere undersøgelser kan justere tallene, men effekten er ægte.

Og dermed har vi bevist at Bente Klarlund Pedersen og Charlotta Pisinger har løjet.

Især denne løgn fra Charlotta Pisinger stikker ud:

"Men hvis du er bekymret [for corona], så er det da oplagt, at du skal holde op med at ryge. Så bliver din risiko formodentlig halveret.”

Din risiko bliver ikke halveret. Hvis man tager den franske undersøgelse for pålydende bliver den 5 doblet!

Selvfølgelig lyver antirygerne!

Med de mange skøre påstande som antirygere fremsætter, står det klart for en del rygere, at antirygere ’overdriver’. Vi siger at de lyver, fordi det kan vi bevise.

Medierne forholder sig ikke kritisk til disse løgnehistorier. De bliver blot formidlet videre til befolkningen. Medierne reagerer formodentlig sådan, fordi det sker i en ’god sags tjeneste’.

Antirygning er ikke den eneste ’gode sag’, hvor løgnehistorier ukritisk bliver formidlet videre. Vores mission er at påpege det i forhold til antirygning.

Ryg bare videre

Så længe der er corona virus i luften, synes vi bestemt ikke at rygere skal holde op med at ryge. Rygning beskytter mod corona. Så hvis du går med tanker om at holde op, så glem det. Ryge bare videre.

Og hvem ved, måske beskytter passiv rygning også imod corona. Så kunne ikke-rygere også få glæde af tobakken!

Tobak-jatak.dk d. 15 - 6 2020


Back to content | Back to main menu