http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Gang i det sorte marked for tobak

Arkiv 2018


Højere tobaksafgifter blev indført for et halvt års tid siden. Påskud for afgiftsforhøjelsen var at det skulle forhindre børn i at begynde at ryge. Det er en tåbelig argumentation, for det er allerede forbudt for unge under 18 år at købe tobak. Afgiftsforhøjelsen handler alene om at straffe rygere for at ryge. Det skal ’motivere’ rygere til at ’kvitte’ tobak.


I øvrigt handler hensigten med at forhindre børn i at ryge ikke om at forhindre børn i at ryge. Den underliggende hensigt er at voksne ikke skal ryge. Børn vokser jo op og hvis de ikke ryger når de er børn, så vil de måske heller ikke gøre det som voksne.


Ligegyldighed overfor rygerne


I årtier har myndigheder vendt det døve øre til rygernes reelle ønsker. I stedet har man kun hørt efter hvad ’eksperter’ mener. Eksperterne retter sig i realiteten efter hvad medicinalindustrien ønsker. I det lange løb er ’eksperterne’ interesseret i at forbyde tobak.

Det politiske system har signaleret til rygerne at der ikke vil blive taget hensyn til rygerne. Det er i dette lys man skal se rygernes politiske apati.

Men afgiftsforhøjelserne har givet rygerne et våben. Rygerne kan slå tilbage mod myndighederne ved at købe smuglertobak. Det ser ud til at være hvad der sker.

’Groft’ smugleri af 1.240.000 cigaretter

Det er antallet af cigaretter som politiet fandt hos nogle cigaretsmuglere i Danmark, som blev anholdt for nylig. Politiet betegner smugleriet som ’groft’ – hvad det så end betyder.

Cigaretterne stammer øjensynligt ikke fra andre landes legale marked. Cigaretterne er produceret på det sorte marked. Disse cigaretter kendes som ’kopicigaretter’. Det er en meget profitabel handel, da cigaretter er meget billige at fremstille. De er trods alt kun lavet af papir, filtre og tørrede blade!Vejen frem

Beklageligvis er smugleri og sortbørshandel den eneste farbare vej for rygerne. Den politiske elite er helt døv overfor rygernes reelle ønsker. Men sådan er den politiske elite også på andre områder.


Link:


Ekstra Bladet, den 27. oktober 2020: Smuglede over en million cigaretter ind

Tobak-jatak.dk d. 2 - 11 2020
Back to content | Back to main menu