http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Kapitel 52 : En gådefuld ø, et sted i norden hvor klipperne er blå.

Oda har ordet > Kapitel 1 - 13 > Kapitel 33 - 52

En gådefuld ø, et sted i norden hvor klipperne er blå.

Her var Aserne søgt hen da Abelonernes storhedsvanvid blev dem for meget!Om øen findes i havet eller i en sø, er det kun ravnene og Aserne som ved.

Det er et flygtigt og fjerntliggende sted. Måske det smukkeste på hele kloden. Ingen Abeloner har nogensinde set den - eller været her, og hvis de vil forsøge forsvinder den. Men ravnene har beskrevet den så klart at Oda kan gengive det Abelonerne går glip af. Her vokser planter og træer på klippegrund og inderst inde, midt på øen er der en stensætning af blå sten formet i en hjerteformet kreds og omgivet af høje klipper. Her mødes Aserne og tager vare på livet i alle dets afskygninger - imens de venter på at kloden vil ryste det skrammel Abelonerne har frembragt i deres overmod af sig. De ved kloden har gjort det før - der er grænser for hvad den kan være med til - og dens styrke overgår Abelonernes fatteevner.

Overfor klodens viljekraft hjælper hverken idealer, systemer eller statistikker!

Der er meget Abelonerne ikke ved og de har en magelig og selvisk natur. Alt levende er pålagt et naturligt krav om at værne om den krop og det sind som de hver især slæber rundt på. De der påstår noget andet gør det af hensyn til sig selv. At tro andet er indbildning. Aserne og ravnene ved det er sådan og forsøger ikke på at ændre noget så væsentligt. Abelonernes problemer er deres egen sag. Ingen kan slippe af med sig selv.


Og alle som har læst Odas fabel er blevet påvirket på hver deres måde.
Her stopper Odas fabel. Om hun har mere at fortælle kan kun tiden vise.
Back to content | Back to main menu