http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


55 kr. pakken – gang i smugleriet

Arkiv 2018


Den 1. april bliver cigaretter i Danmark afgiftsbelagt til 55 kroner pakken. Dermed er startskuddet givet til at åbne for smugling af cigaretter. Allerede nu er det første forsøg blevet opdaget.

Danmark: 180Grader, 20. februar 2020 – 1,5 millioner cigaretter

Mange års erfaringer fra Norge viser at flere smuglercigaretter er hvad man må forvente med høje cigaretafgifter. Det officielle Danmark er orienteret. Så det politiske parnas er gået ind til det med åbne øjne.Det mest populære smugler cigaret mærke i Australien – Manchester.Antirygernes paradis er kommet til Danmark

Det officielle Danmark har forkastet damp, snus og skrå som et fornuftigt alternativ til at ryge tobak. Dermed har det politiske parnas kastet landet ud i en helt unødvendig krig. Men det politiske parnas elsker en krig, især hvis den ikke kan vindes. Det betyder jo at man har skabt et evigt problem. Alle ’eksperterne’ elsker også udsigten til en evig karriere.

Rygerne er blevet smidt ud af beslutningsprocessen. Med andre ord, det nytter ikke at henvende sig hos politikere og pressen. Den systematiske udelukkelse af rygerne er helt tilsigtet. Det er kun antirygerne der skal have noget at sige.

Et råd herfra er, at holde sig langt fra pressen og det politiske parnas. Rygere, dampere og andre tobaksbrugere må klare sig selv i denne kamp. Der er tale om en krig, og rygerne er reelt fjender der skal overgive sig betingelsesløst til antirygerne. Forhandling er nytteløst.

Fremtiden

I de kommende år er dagsordenen flere forbud og højere afgifter. Det vil blive præsenteret som ’nødvendigt for sundheden’. Det vil nærmest blive anskuet som et ’kærlighedsprojekt’. Det er psykopatens drøm forvandlet til virkelighed – ondskab præsenteret som ’hjælp’.

Smuglercigaretterne er kommet for at blive. Det sammen kan man sige om systematiske overtrædelser af rygeforbud – især udendørs.

Udsigten til at blive sparket væk fra arbejdsmarkedet lurer også forude. Rygning er reelt blevet til et ’berufsverbot’ - forbud imod hverv. Så cigaretafgifterne skal frarøve rygerne penge, og ’røgfri’ arbejdsplads skal frarøve rygerne muligheden for at betale dem. Og i det hele taget tjene til livets ophold.

Det er ren ’kærlighed’, forstår man.

Andre lande

Nogle lande er ’foran’ Danmark med antirygning. De mest groteske eksempler på antirygningens konsekvenser findes i Australien og Canada. Nedenfor er to reportager.

Australien: The Feed, 3. marts 2016 - Black market tobacco floods Australian market

Canada: W5, 1. april 2018 - The shadowy underworld of contraband tobacco

Tobak-jatak.dk d. 26 - 2 2020

Back to content | Back to main menu